Klassiske pølsehorn

24 stk

Ingredienser

50 gsmør
0,5 lmælk
50 ggær
500 ghvedemel
250 gfuldkornshvedemel
0,5 tsksalt
12 stkpølser
1 stkæg til pensling

Tilberedning

  • 1

    Smelt smørret i en gryde, kom mælken ved og varm det op til lillefingervarmt. Opløs herefter gær i blandingen.

  • 2

    Kom blandingen op i en røremaskine og tilsæt nu begge slags mel og salt, og rør til du har en fast sammenhængende dej.

  • 3

    Lad dejen hæve en times tid under et klæde eller til den har cirka dobbelt størrelse.

  • 4

    Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to og rul først den ene halvdel ud til en cirkel. Skær dejen ud til trekanter med en kniv eller et pizzahjul. Skær den først i halv, så på tværs og sådan fortsætter du, til du har 12 trekanter.

  • 5

    Skær pølserne i halve og læg en halv pølse på det bredeste stykke af hver trekant. Rul dejen om pølsen og læg på en bageplade med bagepapir med dejsnippen nedad. Gentag processen.

  • 6

    Tænd oven på 200° almindelig ovn. Lad pølsehornene efterhæve under et klæde i 15 minutter.

  • 7

    Pisk æg og pensl pølsehornene. Bag dem i cirka 15 minutter eller til de er smukt gyldne.

Klassiske pølsehorn