Klassiske pølsehorn
24 stk
Ingredienser
| 50 g | smør |
| 0.5 l | mælk |
| 50 g | gær |
| 500 g | hvedemel |
| 250 g | fuldkornshvedemel |
| 0.5 tsk | salt |
| 12 stk | pølser |
| 1 stk | æg til pensling |
Tilberedning
- 1
Smelt smørret i en gryde, kom mælken ved og varm det op til lillefingervarmt. Opløs herefter gær i blandingen.
- 2
Kom blandingen op i en røremaskine og tilsæt nu begge slags mel og salt, og rør til du har en fast sammenhængende dej.
- 3
Lad dejen hæve en times tid under et klæde eller til den har cirka dobbelt størrelse.
- 4
Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to og rul først den ene halvdel ud til en cirkel. Skær dejen ud til trekanter med en kniv eller et pizzahjul. Skær den først i halv, så på tværs og sådan fortsætter du, til du har 12 trekanter.
- 5
Skær pølserne i halve og læg en halv pølse på det bredeste stykke af hver trekant. Rul dejen om pølsen og læg på en bageplade med bagepapir med dejsnippen nedad. Gentag processen.
- 6
Tænd oven på 200° almindelig ovn. Lad pølsehornene efterhæve under et klæde i 15 minutter.
- 7
Pisk æg og pensl pølsehornene. Bag dem i cirka 15 minutter eller til de er smukt gyldne.
