Klassisk medister serveret med kartofler, sauce og kålsalat med æbler
4 personer
Ingredienser
| 400 g | medisterpølse |
| 650 g | aspargeskartofler |
| 50 g | mandler |
| 3 stk | æbler |
| 200 g | færdig vinterslaw |
| 3 spsk | olivenolie |
| 2 spsk | balsamicoeddike |
| 1 spsk | akaciehonning |
| 250 g | andesauce |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Brun medisteren på begge sider i lidt fedtstof på en pande. Hæld herefter lidt vand på panden og læg låg på eller brug et stykke alufolie. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke sprækker. Lad medisteren simre under låg ved svag varme til den er gennemstegt.
- 2
Skrub kartoflerne og skær de største i halve. Kog dem møre i saltet vand - det tager ca. 10-15 min. Imens medisteren steger og kartoflerne koger, laver du salaten.
- 3
Rist mandlerne på en tør pande til de har taget farve og lad dem herefter køle lidt af på en tallerken. Hak dem groft.
- 4
Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Vend mandlerne med vintersalat og æbler. Lav en hurtig dressing af olie, eddike og honning og smag til med salt og peber.
- 5
Tag medisteren af panden uden at gøre den ren. Tilsæt den færdige andesauce i panden og varm op. Smag til med salt og peber.
- 6
Server medisterpølsen med kartofler, sovs og salat. Velbekomme!
