Klassisk flæskesteg

6 personer

Ingredienser

1 stkflæskesteg
1 bundttimian
1 stkløg
1 stkhvidløg
1 spskpeberkorn
8 stklaurbærblade
groft salt
peber
1 lkyllingefond

Tilberedning

  • 1

    Skær løg i både og halver hvidløg.

  • 2

    Læg flæskestegen i en bradepande med sværen nedad. Hæld kyllingefonden (eller vand) over.

  • 3

    Tilsæt løg, hvidløg, timian og peberkorn.

  • 4

    Sæt bradepanden i ovnen ved 200° i 20 minutter.

  • 5

    Tag flæskestegen ud af ovnen, og vend den med sværen opad. Stik den med laurbærblade og drys godt med salt og peber ud over sværen. Sæt den tilbage i ovnen i ca. en time til sværen er helt sprød.

  • 6

    Hvis sværen ikke er sprød, tændes der for ovnens grill. Stå hele tiden ved ovnen og lad lågen stå på klem. Sværen brænder meget let på.

  • 7

    Tag stegen ud af ovnen efter ca. 4-5 minutter og læg den på et spækbræt. Lad den hvile i 20 minutter. Det er meget vigtigt, at der ikke skæres i den før. Ellers mister stegen al sin saft og kraft.

Klassisk flæskesteg