Klassisk flæskesteg
6 personer
Ingredienser
| 1 stk | flæskesteg |
| 1 bundt | timian |
| 1 stk | løg |
| 1 stk | hvidløg |
| 1 spsk | peberkorn |
| 8 stk | laurbærblade |
| groft salt | |
| peber | |
| 1 l | kyllingefond |
Tilberedning
- 1
Skær løg i både og halver hvidløg.
- 2
Læg flæskestegen i en bradepande med sværen nedad. Hæld kyllingefonden (eller vand) over.
- 3
Tilsæt løg, hvidløg, timian og peberkorn.
- 4
Sæt bradepanden i ovnen ved 200° i 20 minutter.
- 5
Tag flæskestegen ud af ovnen, og vend den med sværen opad. Stik den med laurbærblade og drys godt med salt og peber ud over sværen. Sæt den tilbage i ovnen i ca. en time til sværen er helt sprød.
- 6
Hvis sværen ikke er sprød, tændes der for ovnens grill. Stå hele tiden ved ovnen og lad lågen stå på klem. Sværen brænder meget let på.
- 7
Tag stegen ud af ovnen efter ca. 4-5 minutter og læg den på et spækbræt. Lad den hvile i 20 minutter. Det er meget vigtigt, at der ikke skæres i den før. Ellers mister stegen al sin saft og kraft.
