Klassisk andesteg
Ingredienser
3000 g | andesteg |
3 stk | løg |
0,5 stk | hvidløg |
200 g | svesker |
4 stk | æble |
2 spsk | peberkorn |
1 spsk | salt |
1 l | kyllingefond |
1 bundt | timian |
1 pose | chips |
Tilberedning
- 1
Optø anden og skær løg og æbler i både. Udsten svesker. Tænd ovnen på 200°.
- 2
Fyld anden med salt, peber, svesker, æbler, løg, timian og hvidløg. Læg anden på en bradepande med kyllingefond eller vand i bunden.
- 3
Den anden halvdel af timian lægges under anden. Anden lægges med brystet nedaf. Læg resten af æbler og løg i bradepanden samt indmaden fra anden.
- 4
Sæt anden i ovnen og tag den ud efter 1,5 time.
- 5
Vend anden, så den ligger med brystsiden opad. Sæt anden tilbage i ovnen og steg videre i 1,5 time. Med jævne mellemrum, hældes væden fra bradepanden over anden. Undlad at gøre dette den sidste halve time.
- 6
Hvis skindet ikke er sprødt, tændes der for ovnens grill. Stå hele tiden ved ovnen og lad lågen stå på klem. Anden brænder meget let på. Tag anden ud efter ca. 4-5 minutter.
- 7
Lad den hvile mindst 20 minutter inden den skæres ud.
- 8
Skær lår og vinger fra og herefter brystet i passende stykker. Anret andestykker og andefyldet på et fad.