Kebabpizza

4 personer

Ingredienser

Pizzabund (3 stk)

6 dlvand
30 ggær
2 tsksalt
6 spskolivenolie
1 kgpizzamel

Pizzafyld

2 dåserhakkede tomater
4 spskolivenolie
1 fedhvidløg
20 stkbasilikumblade

Herudover

2 pakkerkebab
500 gmozzarella
2 spsktørret oregano
2 dlcreme fraiche dressing
500 gcherrytomat
salat

Tilberedning

Pizzabund (3 stk)

  • 1

    Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolie og salt.

  • 2

    Tilsæt melet over et par omgange. Ælt grundigt i cirka 10 minutter. Lad dejen hæve en halv time.

  • 3

    Del den herefter i tre lige store kugler. Stram dejkuglerne op og læg dem på en bageplade.

  • 4

    Har du travlt, kan du lade dem hæve endnu en halv til en hel time. Alternativt kan du sætte dem på køl og lade hæve 12-48 timer.

Pizzafyld

  • 1

    Kom tomater, olie, hvidløg og basilikumblade i et blenderglas til en stavblender. Blend let og smag til med salt og peber.

Lav og fyld pizza

  • 1

    Kom en smule ekstra mel på bordet. Vend dejkuglerne heri og rul dem tyndt ud.

  • 2

    Fordel tomatsaucen over og herpå mozzarella, kebab og en smule oregano.

  • 3

    Bag ved 300° over- og undervarme i cirka 6-7 minutter, gerne med en pizzasten under. Bunden skal være gylden på undersiden.

  • 4

    Kom en smule creme fraiche dressing på den varme pizza. Herpå salat, tomater og eventuelt en smule ekstra basilikumblade.

Kebabpizza