Kebabpizza
4 personer
Ingredienser
Pizzabund (3 stk)
6 dl | vand |
30 g | gær |
2 tsk | salt |
6 spsk | olivenolie |
1 kg | pizzamel |
Pizzafyld
2 dåser | hakkede tomater |
4 spsk | olivenolie |
1 fed | hvidløg |
20 stk | basilikumblade |
Herudover
2 pakker | kebab |
500 g | mozzarella |
2 spsk | tørret oregano |
2 dl | creme fraiche dressing |
500 g | cherrytomat |
salat |
Tilberedning
Pizzabund (3 stk)
- 1
Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolie og salt.
- 2
Tilsæt melet over et par omgange. Ælt grundigt i cirka 10 minutter. Lad dejen hæve en halv time.
- 3
Del den herefter i tre lige store kugler. Stram dejkuglerne op og læg dem på en bageplade.
- 4
Har du travlt, kan du lade dem hæve endnu en halv til en hel time. Alternativt kan du sætte dem på køl og lade hæve 12-48 timer.
Pizzafyld
- 1
Kom tomater, olie, hvidløg og basilikumblade i et blenderglas til en stavblender. Blend let og smag til med salt og peber.
Lav og fyld pizza
- 1
Kom en smule ekstra mel på bordet. Vend dejkuglerne heri og rul dem tyndt ud.
- 2
Fordel tomatsaucen over og herpå mozzarella, kebab og en smule oregano.
- 3
Bag ved 300° over- og undervarme i cirka 6-7 minutter, gerne med en pizzasten under. Bunden skal være gylden på undersiden.
- 4
Kom en smule creme fraiche dressing på den varme pizza. Herpå salat, tomater og eventuelt en smule ekstra basilikumblade.