Kebabpita med hummus og syltede rødløg
4 personer
Ingredienser
Syltede rødløg
| 2 stk | rødløg |
| 2 dl | eddike |
| 2 dl | vand |
| 150 g | sukker |
| 20 stk | peberkorn |
Hummus
| 2 stk | kikærter på dåse |
| 2 fed | hvidløg |
| 2 spsk | tahin |
| 4 spsk | olivenolie |
| 4 spsk | citronsaft |
| 1 tsk | spidskommen |
| 1 tsk | røget paprika |
| salt | |
| peber |
Herudover
| 2 pakker | kebab |
| 8 stk | pitabrød |
| 0.5 stk | spidskål |
| 2 bundter | frisk koriander |
| 100 g | salatost |
Tilberedning
Syltede rødløg
- 1
Skræl og skær løget i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern.
- 2
Kom eddike, vand, sukker og peberkorn i en gryde og bring i kog, til sukkeret er opløst.
- 3
Kom løgskiverne i lagen og lad det trække i minimum 20 minutter. Gerne længere.
Hummus
- 1
Dræn kikærterne og kom i en minihakker eller foodprocessor.
- 2
Tilsæt de resterende ingredienser og blend til massen er helt ensartet. Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra citronsaft.
Det sidste
- 1
Steg kebabkødet efter anvisning på pakken.
- 2
Lun pitabrødene efter anvisning på pakken.
- 3
Snit spidskål fint.
- 4
Åben pitabrødene og smør med en god portion hummus. Kom så spidskål, kød, løg, salatost og koriander i.
