Kebabpita med hummus og syltede rødløg
4 personer
Ingredienser
Syltede rødløg
2 stk | rødløg |
2 dl | eddike |
2 dl | vand |
150 g | sukker |
20 stk | peberkorn |
Hummus
2 stk | kikærter på dåse |
2 fed | hvidløg |
2 spsk | tahin |
4 spsk | olivenolie |
4 spsk | citronsaft |
1 tsk | spidskommen |
1 tsk | røget paprika |
salt | |
peber |
Herudover
2 pakker | kebab |
8 stk | pitabrød |
0,5 stk | spidskål |
2 bundter | frisk koriander |
100 g | salatost |
Tilberedning
Syltede rødløg
- 1
Skræl og skær løget i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern.
- 2
Kom eddike, vand, sukker og peberkorn i en gryde og bring i kog, til sukkeret er opløst.
- 3
Kom løgskiverne i lagen og lad det trække i minimum 20 minutter. Gerne længere.
Hummus
- 1
Dræn kikærterne og kom i en minihakker eller foodprocessor.
- 2
Tilsæt de resterende ingredienser og blend til massen er helt ensartet. Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra citronsaft.
Det sidste
- 1
Steg kebabkødet efter anvisning på pakken.
- 2
Lun pitabrødene efter anvisning på pakken.
- 3
Snit spidskål fint.
- 4
Åben pitabrødene og smør med en god portion hummus. Kom så spidskål, kød, løg, salatost og koriander i.