Kebabpita med hummus og syltede rødløg

4 personer

Ingredienser

Syltede rødløg

2 stkrødløg
2 dleddike
2 dlvand
150 gsukker
20 stkpeberkorn

Hummus

2 stkkikærter på dåse
2 fedhvidløg
2 spsktahin
4 spskolivenolie
4 spskcitronsaft
1 tskspidskommen
1 tskrøget paprika
salt
peber

Herudover

2 pakkerkebab
8 stkpitabrød
0,5 stkspidskål
2 bundterfrisk koriander
100 gsalatost

Tilberedning

Syltede rødløg

  • 1

    Skræl og skær løget i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern.

  • 2

    Kom eddike, vand, sukker og peberkorn i en gryde og bring i kog, til sukkeret er opløst.

  • 3

    Kom løgskiverne i lagen og lad det trække i minimum 20 minutter. Gerne længere.

Hummus

  • 1

    Dræn kikærterne og kom i en minihakker eller foodprocessor.

  • 2

    Tilsæt de resterende ingredienser og blend til massen er helt ensartet. Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra citronsaft.

Det sidste

  • 1

    Steg kebabkødet efter anvisning på pakken.

  • 2

    Lun pitabrødene efter anvisning på pakken.

  • 3

    Snit spidskål fint.

  • 4

    Åben pitabrødene og smør med en god portion hummus. Kom så spidskål, kød, løg, salatost og koriander i.

Kebabpita med hummus og syltede rødløg