Kartoffelsuppe med ristede champignoner og rugbrødscroutoner

4 personer

Ingredienser

1000 gkartofler
2 stkløg
1 fedhvidløg
8 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
4 skiverrugbrød
200 gbrune champignon
2.5 dlcremefine 15%
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 18: Kartofler, brune champignon, olivenolie, rugbrød
  • 1

    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak dem groft.

  • 2

    Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, løg og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.

  • 3

    Tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 4

    Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie og skær dem i små tern. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen i ca. 10 min.

  • 5

    Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte.

  • 6

    Varm en pande op med olivenolie og steg champignonerne gyldne.

  • 7

    Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.

  • 8

    Server kartoffelsuppen i skåle og top med ristede champignoner og sprøde rugbrødscroutoner. Velbekomme!

For ekstra smag: Top med friskhakket timian.
Kartoffelsuppe med ristede champignoner og rugbrødscroutoner