Kartoffelsuppe med ristede champignoner og rugbrødscroutoner
4 personer
Ingredienser
1000 g | kartofler |
2 stk | løg |
1 fed | hvidløg |
8 dl | vand |
1 terning | grøntsagsbouillon |
4 skiver | rugbrød |
200 g | brune champignon |
2.5 dl | cremefine 15% |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak dem groft.
- 2
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, løg og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.
- 3
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 4
Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie og skær dem i små tern. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen i ca. 10 min.
- 5
Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte.
- 6
Varm en pande op med olivenolie og steg champignonerne gyldne.
- 7
Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.
- 8
Server kartoffelsuppen i skåle og top med ristede champignoner og sprøde rugbrødscroutoner. Velbekomme!
