Kartoffelsuppe med porre, solsikkekerner og oregano-olie. Serveret med lune flutes
4 personer
Ingredienser
4 stk | porrer |
700 g | bagekartofler |
1 l | vand |
2 terninger | grøntsagsbouillon |
0,5 potte | frisk oregano |
0,5 dl | rapsolie |
6 stk | miniflutes med fuldkorn |
50 g | solsikkekerner |
2 dl | piskefløde |
0,5 stk | citron |
2 dl | yoghurt naturel |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Skær top og bund af porrerne og skyl dem grundigt. Gem lidt af den grønne top til drys på suppen. Smid resten væk. Flæk dem på langs og rens dem godt. Skær porrerne i grove stykker og steg dem i olie i en stor gryde.
- 2
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Tilsæt dem i gryden sammen med vand og smuldret bouillon. Lad det hele koge i ca. 20 minutter til porrer og kartofler er møre. Lav imens oregano-olien.
- 3
Nip oreganobladene fra potten og skyl dem. Blend dem med olie og hvidløg i en minihakker eller med en stavblender. Smag til med salt og peber.
- 4
Lun flutene i brødristeren eller ovnen.
- 5
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget lidt farve. Køl dem af på en tallerken.
- 6
Tilsæt fløde i gryden og blend suppen med en stavblender, til den er helt glat. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- 7
Server suppen med oregano-olie, ristede solsikkekerner, yoghurt og flutes som tilbehør. Velbekomme!