Kartoffelsuppe med porre og bacon
4 personer
Ingredienser
Suppe
2 spsk | smør |
1 stk | løg |
500 g | kartofler |
3 stk | porre |
1 fed | hvidløg |
1 l | grøntsagsbouillon |
1 dl | piskefløde |
1 tsk | salt |
friskkværnet peber |
Topping
1 pakke | bacon |
1 stk | porre |
Tilbehør
brød |
Tilberedning
Suppe
- 1
Skræl kartofler og skær dem i tern. Rens porre grundigt og skær dem i tynde skiver. Du skal bruge de hvide og lysegrønne dele. Hak løg og hvidløg fint.
- 2
Smelt smør i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg og porrer, og svits dem, indtil de bliver bløde og gennemsigtige, omkring 5-7 minutter. Rør ofte for at undgå, at de brænder på.
- 3
Tilføj kartoffelternene til gryden sammen med bouillonen. Bring blandingen i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg i cirka 20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
- 4
Blend til en glat konsistens med en stavblender direkte i gryden, eller i portioner i en blender.
- 5
Hæld suppen tilbage til gryden (hvis du brugte blender), tilsæt fløde og opvarm igen. Smag til med salt og peber. Juster konsistensen med ekstra bouillon, hvis suppen er for tyk.
Topping
- 1
Steg bacon på en tør pande og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
- 2
Tilsæt porre til panden og lad stege ved kraftig varme i et par minutter.
- 3
Server suppen varm, pyntet med porre, sprødstegt bacon og brød til.