Kartoffelsalat
4 personer
Ingredienser
Kartoffelsalat
| 1 kg | små kartofler |
| 1 bundt | radiser |
| 3 stk | forårsløg |
| 2 spsk | purløg |
| salt | |
| Friskkværnet peber |
Dressing
| 200 ml | creme fraiche |
| 2 spsk | mayonnaise |
| 1 spsk | dijon sennep |
| 1 spsk | æblecidereddike |
| 1 tsk | sukker |
| salt | |
| friskkværnet sort peber |
Tilberedning
- 1
Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon sennep, æblecidereddike og sukker i en skål. Pisk blandingen godt sammen og smag til med salt og peber.
- 2
Vask kartoflerne grundigt og kog dem i saltet vand med skrællen på, indtil de er møre, 15-20 min. afhængigt af størrelsen på kartoflerne. Dræn kartoflerne og lad dem køle ned, før du skærer dem i mundrette stykker.
- 3
Skær radiser i tynde skiver. Hak forårsløg og purløg fint.
- 4
Bland de skårne kartofler med radiser, forårsløg og purløg i en stor skål. Hæld dressingen over og vend forsigtigt, så alle ingredienserne bliver godt blandet og dækket af dressingen.
- 5
Lad gerne salaten trække i køleskabet i mindst en time før servering, for at lade smagene udvikle sig og blande sig godt.
