Kartoffelmos
4 personer
Ingredienser
| 5 stk | bagekartofler |
| 50 g | smør |
| 1.5 dl | mælk |
| 1 knivspids | muskatnød |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Skræl bagekartoflerne og del dem i 4 stykker.
- 2
Tag en gryde, læg kartoflerne i og hæld vand i indtil kartoflerne er dækket til. Sæt gryden på komfuret og skru op på høj varme. Lad kartoflerne koge i 20 minutter.
- 3
Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter mere og hæld herefter vandet og kartoflerne i et dørslag.
- 4
Hæld kartoflerne tilbage i gryden. Tag en håndmikser og rør godt rundt i kartoflerne.
- 5
Tilsæt smørret og lad det smelte med de varme mosede kartofler.
- 6
Tilsæt mælk og rør det hele sammen. Riv muskatnøden på et rivejern og tilsæt den sammen med salt og peber.
