Kartoffelmos

4 personer

Ingredienser

5 stkbagekartofler
50 gsmør
1,5 dlmælk
1 knivspidsmuskatnød
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Skræl bagekartoflerne og del dem i 4 stykker.

  • 2

    Tag en gryde, læg kartoflerne i og hæld vand i indtil kartoflerne er dækket til. Sæt gryden på komfuret og skru op på høj varme. Lad kartoflerne koge i 20 minutter.

  • 3

    Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter mere og hæld herefter vandet og kartoflerne i et dørslag.

  • 4

    Hæld kartoflerne tilbage i gryden. Tag en håndmikser og rør godt rundt i kartoflerne.

  • 5

    Tilsæt smørret og lad det smelte med de varme mosede kartofler.

  • 6

    Tilsæt mælk og rør det hele sammen. Riv muskatnøden på et rivejern og tilsæt den sammen med salt og peber.

Kartoffelmos