Kartoffel-porresuppe med spicy granola
4 personer
Ingredienser
8 stk | porrer |
3 stk | mellemstore kartofler |
2 stk | løg |
110 g | smør |
5 kviste | timian |
2 fed | hvidløg, revet |
1 l | grøntsagsfond |
100 g | havregryn |
500 ml | piskefløde |
55 g | frø/kerner |
3 spsk | honning |
1 tsk | chilipulver |
0.5 tsk | tørret timian |
3 stk | økologiske citroner |
Creme fraiche til servering | |
Olivenolie | |
Salt | |
Sort peber |
Tilberedning
- 1
Skær den grønne, grove del af 7 af porrerne og halver herefter den lyse del på langs. Skyl porrerne godt i koldt vand, for at få alt jorden mellem lagene væk.
- 2
Skær porrerne ud i grove stykker og sæt dem til siden sammen med timiankvistene og revet hvidløg.
- 3
Varm ¾ dele af smørret (kan erstattes med olie) op i en stor gryde ved middelhøj varme og tilføj løg, skåret i grove tern, porre, timiankviste og hvidløg. Lad det simre i 5-10 minutter (gerne under låg), til det er mørt.
- 4
Mens ovenstående sauterer i gryden, klargøres kartoflerne ved at skrælle og skære dem ud i grove tern. Tilføj dem til gryden når det har sauteret færdig. Tilføj grøntsagsfond og lad det simre i 15-20 minutter.
- 5
Varm resterende af smørret op på en pande sammen med honning, tørret timian, chili og salt. Når det er smeltet og homogent tilføjes frø samt gryn og det ristes gyldent på panden i 10 minutter.
- 6
Når suppen er kogt mør, blendes den med en stavblender til den er helt cremet sammen med piskefløden – smag den til med salt, sort peber og citronsaft.
- 7
Skær den sidste porre ud i tynde ringe, og skyl dem godt fri fra jord – dræn og dryp dem godt af.
- 8
Server suppen med et dryp olivenolie på toppen, den salte granola og eventuelt lidt creme fraiche.
