Kartoffel- og porresuppe med friskost og rugbrødsdrys
4 personer
Ingredienser
1000 g | kartofler |
2 stk | porre |
2 fed | hvidløg |
10 dl | vand |
1 terning | grøntsagsbouillon |
6 skiver | rugbrød |
200 g | grøn pikantost |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 2
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porrerne for jord, vask dem grundigt og snit dem fint. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.
- 3
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits kartofler, porrer og hvidløg. Tilsæt herefter vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er blevet møre.
- 4
Imens suppen simrer: Smuldr rugbrødet med hænderne og vend det med en sjat olivenolie. Fordel det smuldrede rugbrød på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 8-10 minutter. Og bare rolig, rugbrødet bliver først rigtig sprødt, når det har fået lov til at køle af.
- 5
Blend suppen med en stavblender eller med en almindelig blender. Vend herefter friskosten i og smag til med salt og peber.
- 6
Server suppen i skåle og top med det sprøde rugbrødsdrys. Velbekomme!