Kartoffel- og porresuppe med friskost og rugbrødsdrys

4 personer

Ingredienser

1000 gkartofler
2 stkporre
2 fedhvidløg
10 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
6 skiverrugbrød
200 ggrøn pikantost
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 43. En lækker og cremet kartoffel-porresuppe med pikantost og sprødt rugbrødsdrys på toppen. God fornøjelse!
  • 1

    Tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 2

    Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porrerne for jord, vask dem grundigt og snit dem fint. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.

  • 3

    Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits kartofler, porrer og hvidløg. Tilsæt herefter vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er blevet møre.

  • 4

    Imens suppen simrer: Smuldr rugbrødet med hænderne og vend det med en sjat olivenolie. Fordel det smuldrede rugbrød på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 8-10 minutter. Og bare rolig, rugbrødet bliver først rigtig sprødt, når det har fået lov til at køle af.

  • 5

    Blend suppen med en stavblender eller med en almindelig blender. Vend herefter friskosten i og smag til med salt og peber.

  • 6

    Server suppen i skåle og top med det sprøde rugbrødsdrys. Velbekomme!

Tip til ekstra smag: Top med friskhakket timian.
Kartoffel- og porresuppe med friskost og rugbrødsdrys