Karrymarineret kylling med lun kartoffelsalat og tzatziki

4 personer

Ingredienser

450 gkyllingefilet
1 stkøkologisk citron
0.5 spskkarry
650 gsmå kartofler
200 gfrosne ærter
300 gfrosne bønner
0.5 stkagurk
200 gcreme fraiche 13 %
1 fedhvidløg
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 19: Kyllingefilet, frosne ærter, frosne bønner, agurk
  • 1

    Skær hver kyllingefilet i mindre stykker. Vend kyllingestykkerne i en skål sammen med skyllet og fintrevet citronskal, saften fra en citron, karry, lidt olie, salt og peber. Lad det trække i 10 minutter.

  • 2

    Skrub kartoflerne og skær de store i mindre stykker. Kog dem møre i saltet vand. Overhæld dem med koldt vand, så de køler lidt af men stadig er lune.

  • 3

    Steg kyllingestykkerne på en pande til de er gennemstegte.

  • 4

    Giv ærter og bønner et hurtigt opkog i en gryde i 2-3 minutter.

  • 5

    Skyl agurken og riv den på den fine side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne eller vrid dem i et helt rent viskestykke. Bland de drænede agurkestrimler med creme fraiche og presset hvidløg og smag til med salt og peber.

  • 6

    Vend kartoflerne med bønner og ærter og server sammen med tzatzikien til den lækre marinerede kylling.

Karrymarineret kylling med lun kartoffelsalat og tzatziki