Karrymarineret kylling med lun kartoffelsalat og tzatziki
4 personer
Ingredienser
450 g | kyllingefilet |
1 stk | økologisk citron |
0.5 spsk | karry |
650 g | små kartofler |
200 g | frosne ærter |
300 g | frosne bønner |
0.5 stk | agurk |
200 g | creme fraiche 13 % |
1 fed | hvidløg |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Skær hver kyllingefilet i mindre stykker. Vend kyllingestykkerne i en skål sammen med skyllet og fintrevet citronskal, saften fra en citron, karry, lidt olie, salt og peber. Lad det trække i 10 minutter.
- 2
Skrub kartoflerne og skær de store i mindre stykker. Kog dem møre i saltet vand. Overhæld dem med koldt vand, så de køler lidt af men stadig er lune.
- 3
Steg kyllingestykkerne på en pande til de er gennemstegte.
- 4
Giv ærter og bønner et hurtigt opkog i en gryde i 2-3 minutter.
- 5
Skyl agurken og riv den på den fine side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne eller vrid dem i et helt rent viskestykke. Bland de drænede agurkestrimler med creme fraiche og presset hvidløg og smag til med salt og peber.
- 6
Vend kartoflerne med bønner og ærter og server sammen med tzatzikien til den lækre marinerede kylling.
