Stegte kammuslinger med jordskokkesauce
4 personer
Ingredienser
Kammuslinger
12 stk | kammuslinger |
salt |
Jordskokkesauce
1 spsk | smagsneutral olie |
750 g | jordskokker |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
4 kviste | frisk timian |
0,5 l | grøntsagsfond eller hønsefond |
1 dl | mælk |
2 dl | fløde |
salt | |
citronsaft |
Jordskokkechips samt æble- og jordskokketern
4-6 stk | jordskokker |
2 stk | æbler |
citronsaft | |
2 dl | smagsneutral olie til fritering |
1 spsk | koldt smør |
salt | |
ærteskud | |
olivenolie |
Tilberedning
Kammuslinger
- 1
Tag de optøede kammuslinger ud af pakken og fjern den lille muskel på kammuslingen, hvis den stadig er på.
- 2
Drys kammuslingerne med lidt salt og kom dem på en lille tallerken eller lign. Sæt kammuslingerne i køleskabet i 3-4 timer.
Jordskokkesauce
- 1
Skræl jordskokker og løg og skær begge dele ud i tern. Riv hvidløg fint og skyl timian.
- 2
Kom jordskokkerne i en gryde med olie. Rist jordskokkerne af og tilsæt løg, hvidløg og timian indtil det hele bliver lysebrunt.
- 3
Kom fond i gryden og kog jordskokkerne møre.
- 4
Tag timiankvistene op af gryden og blend det sammen til en cremet suppe. Smag suppen til med fløde, mælk, salt og citronsaft. Hvis suppen er for lind, lad den koge lidt ind.
Jordskokkechips samt æble- og jordskokketern
- 1
Skræl 2-4 af jordskokkerne og skær dem tyndt ud på et mandolinjern.
- 2
Varm de olie op i en lille pande/gryde til olien har en temperatur på ca 170° C, og friter jordskokkechipsene til de er gyldne.
- 3
Tag de gyldne jordskokkechips op af olien og kom dem på et stykke køkkenrulle. Drys med lidt salt.
- 4
Skræl de sidste jordskokker og skær dem ud i små tern – dryp dem med lidt citronsaft så de ikke oxiderer.
- 5
Skær æblerne ud i små tern og dryp dem ligeledes med lidt citronsaft – bland æbleternene med jordskokketernene.
Kammuslinger
- 1
Tag kammuslingerne ud af køleskabet og dryp dem godt af på et stykke køkkenrulle.
- 2
Varm en pande godt op med lidt olie og kom kammuslingerne på. Når de begynder at tage farve på stegesiden, kom smør på og steg dem færdige på panden i smør. Efter du har vendt dem skal de have kort tid. Ca 1 min.
- 3
Ved anretning, kom æble og jordskokketernene i bunden af en dyb tallerken. Hæld suppen ovenpå og kom kammuslinger i skålen. Pynt tallerkenen af med de fritterede jordskokkechips, lidt ærteskud og et par dryp olivenolie.