Kamben med stegte gulerødder og hytteost dressing
4 personer
Ingredienser
Kamben
3 stk | kamben |
2 spsk | olie |
salt | |
peber | |
Grillkrydderi |
Stegte gulerødder
12 stk | gulerødder |
100 g | smør |
Friske krydderurter | |
salt | |
peber |
Hytteost dressing
150 g | hytteost |
1 dl | olivenolie |
salt | |
peber | |
1 stk | grøn chili |
Citronskal fra 1 citron | |
Citronsaft fra 1 citron | |
1 bundt | persille |
Brød
baguette | |
smør |
Tilberedning
Kamben
- 1
Start med at fjerne hinden på bagsiden af kambenene.
- 2
Smør herefter benene ind i lidt olie og krydr med salt, peber og grillkrydderi.
- 3
Pak benene ind i stanniol og bag dem i ovnen ved 170° i ca. 1-1,5 time. Tjek at de er møre med at stikke i dem med en lille urtekniv, eller tjek om benene er løse.
- 4
Grill nu benene til de er dejligt karamelliserede og server herefter. Dette kan gøres i ovnen, men allerhelst på en grill. Man kan med fordel pensle benene med en god bbq-marinade.
Gulerødder
- 1
Vask gulerødderne grundigt for at fjerne al jord.
- 2
Skær top og bund af gulerødderne og læg dem på en pande med smør.
- 3
Herefter steges gulerødderne ved svag til middelvarme i ca. 1 time, mens man engang imellem lige vender dem.
- 4
Lige før servering krydres gulerødderne godt med salt og peber og masser af friskhakkede krydderurter.
Hytteost dressing
- 1
Pres saft fra citronen og riv citronskal.
- 2
Hak chili og urterne fint.
- 3
Bland alle ingredienser sammen og smag godt til med salt og peber.
- 4
Lad gerne dressingen trække i 10 minutter inden brug.
Brød
- 1
Køb et par gode baguettes. Smør dem med lidt smør på toppen og bag dem sprøde i en ovn ved 200°.
- 2
Server dem med koldt smør.
