Kamben med stegte gulerødder og hytteost dressing

4 personer

Ingredienser

Kamben

3 stkkamben
2 spskolie
salt
peber
Grillkrydderi

Stegte gulerødder

12 stkgulerødder
100 gsmør
Friske krydderurter
salt
peber

Hytteost dressing

150 ghytteost
1 dlolivenolie
salt
peber
1 stkgrøn chili
Citronskal fra 1 citron
Citronsaft fra 1 citron
1 bundtpersille

Brød

baguette
smør

Tilberedning

Kamben

  • 1

    Start med at fjerne hinden på bagsiden af kambenene.

  • 2

    Smør herefter benene ind i lidt olie og krydr med salt, peber og grillkrydderi.

  • 3

    Pak benene ind i stanniol og bag dem i ovnen ved 170° i ca. 1-1,5 time. Tjek at de er møre med at stikke i dem med en lille urtekniv, eller tjek om benene er løse.

  • 4

    Grill nu benene til de er dejligt karamelliserede og server herefter. Dette kan gøres i ovnen, men allerhelst på en grill. Man kan med fordel pensle benene med en god bbq-marinade.

Gulerødder

  • 1

    Vask gulerødderne grundigt for at fjerne al jord.

  • 2

    Skær top og bund af gulerødderne og læg dem på en pande med smør.

  • 3

    Herefter steges gulerødderne ved svag til middelvarme i ca. 1 time, mens man engang imellem lige vender dem.

  • 4

    Lige før servering krydres gulerødderne godt med salt og peber og masser af friskhakkede krydderurter.

Hytteost dressing

  • 1

    Pres saft fra citronen og riv citronskal.

  • 2

    Hak chili og urterne fint.

  • 3

    Bland alle ingredienser sammen og smag godt til med salt og peber.

  • 4

    Lad gerne dressingen trække i 10 minutter inden brug.

Brød

  • 1

    Køb et par gode baguettes. Smør dem med lidt smør på toppen og bag dem sprøde i en ovn ved 200°.

  • 2

    Server dem med koldt smør.

Kamben med stegte gulerødder og hytteost dressing