Kamben med grillede grøntsager og nye kartofler vendt i urtedressing

4 personer

Ingredienser

Kamben

3 stkkamben
Olie
salt
peber
Grillkrydderi
Evt. bbq-marinade

Nye kartofler vendt i urtedressing

300 gkogte kartofler
2.5 dlcremefraiche 18%
1 fedhvidløg
Citronsaft fra ½ citron
Citronskal fra ½ citron
salt
peber
1 bundtFriske krydderurter

Grillede grøntsager

1 bundtforårsløg
1 stkbroccoli
3 stksquash
olie
Salt
peber

Tilberedning

Kamben (ca. 600 g pr person)

  • 1

    Start med at fjerne hinden på bagsiden af kambenene.

  • 2

    Smør herefter benene ind i lidt olie og krydr med salt, peber og grillkrydderi.

  • 3

    Pak benene ind i stanniol og bag dem i ovnen ved 170° i ca. 1-1,5 time. Tjek at de er møre, ved at stikke i dem med en lille urtekniv, eller tjek om benene er løse.

  • 4

    Grill nu benene - det kan gøres i ovnen, men allerhelst på en grill og du man kan med fordel pensle benene med en god bbq-marinade under grilningen. Grill til benene er karamelliserede og server herefter.

Nye kartofler vendt i urtedressing

  • 1

    Kog kartoflerne og lad dem køle af.

  • 2

    Pres saft fra den halve citronen og riv citronskal. Pres hvidløg og hak urterne fint.

  • 3

    Blandt det hele sammen i en skål og lad det trække i ca. 15 min. inden servering.

Grillede grøntsager

  • 1

    Skær top og bund af forårsløgene og skyl dem grundigt. Skær broccoli og squash i mindre stykker.

  • 2

    Vend grøntsagerne i lidt olie og krydr med salt og peber.

  • 3

    Grill grøntsager på en varm grill, en grillpande eller på en tør pande, indtil de er gyldne.

Kamben med grillede grøntsager og nye kartofler vendt i urtedressing