Kamben med grillede grøntsager og nye kartofler vendt i urtedressing
4 personer
Ingredienser
Kamben
3 stk | kamben |
Olie | |
salt | |
peber | |
Grillkrydderi | |
Evt. bbq-marinade |
Nye kartofler vendt i urtedressing
300 g | kogte kartofler |
2.5 dl | cremefraiche 18% |
1 fed | hvidløg |
Citronsaft fra ½ citron | |
Citronskal fra ½ citron | |
salt | |
peber | |
1 bundt | Friske krydderurter |
Grillede grøntsager
1 bundt | forårsløg |
1 stk | broccoli |
3 stk | squash |
olie | |
Salt | |
peber |
Tilberedning
Kamben (ca. 600 g pr person)
- 1
Start med at fjerne hinden på bagsiden af kambenene.
- 2
Smør herefter benene ind i lidt olie og krydr med salt, peber og grillkrydderi.
- 3
Pak benene ind i stanniol og bag dem i ovnen ved 170° i ca. 1-1,5 time. Tjek at de er møre, ved at stikke i dem med en lille urtekniv, eller tjek om benene er løse.
- 4
Grill nu benene - det kan gøres i ovnen, men allerhelst på en grill og du man kan med fordel pensle benene med en god bbq-marinade under grilningen. Grill til benene er karamelliserede og server herefter.
Nye kartofler vendt i urtedressing
- 1
Kog kartoflerne og lad dem køle af.
- 2
Pres saft fra den halve citronen og riv citronskal. Pres hvidløg og hak urterne fint.
- 3
Blandt det hele sammen i en skål og lad det trække i ca. 15 min. inden servering.
Grillede grøntsager
- 1
Skær top og bund af forårsløgene og skyl dem grundigt. Skær broccoli og squash i mindre stykker.
- 2
Vend grøntsagerne i lidt olie og krydr med salt og peber.
- 3
Grill grøntsager på en varm grill, en grillpande eller på en tør pande, indtil de er gyldne.
