Juleskinke serveret med kartofler, hvid sauce og salat - til to dage
4 personer
Ingredienser
| 900 g | røget juleskinke |
| 800 g | kartofler |
| 50 g | valnødder |
| 400 g | rødkålshoved |
| 3 stk | clementiner |
| 2 dl | piskefløde |
| 1 terning | grøntsagsbouillon |
| 80 g | kartoffelchips |
| majsstivelse | |
| salt | |
| peber | |
| olivenolie | |
| balsamicoeddike | |
| akaciehonning |
Tilberedning
- 1
Læg skinken i en stor gryde og dæk den med vand. Bring vandet i kog og lad skinken småkoge i ca. 50 minutter alt efter størrelse. Når skinken er ved at være færdig: Sluk for varmen og lad den trække i vandet i cirka 10 minutter mens du laver resten. Gem kogevandet.
- 2
Skræl kartoflerne og skær de store i halve. Kog dem møre i saltet vand.
- 3
Rist valnødderne på en tør pande til de har taget lidt farve - pas på de ikke bliver for mørke. Køl valnødderne af på en tallerken og hak dem groft.
- 4
Skyl kålen og skær det i tynde strimler. Skræl clementinerne og del dem i både. Bland salaten med kål, clementiner, ristede valnødder og en hurtig dressing af lidt balsamico, olie og honning, smagt til med salt og peber.
- 5
Lige inden spisetid hælder du 1/3 af kogevandet fra skinken i en kasserolle. Kog det op, tilsæt fløde og smuldret grøntsagsbouillon og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
- 6
Skær skinken i tynde skiver og server med kartofler, sovs, salat og kartoffelchips. Husk at gemme resten af skinken til fyld i parisertoasts i morgen.
