Juleskinke serveret med kartofler, hvid sauce og salat - til to dage

4 personer

Ingredienser

900 grøget juleskinke
800 gkartofler
50 gvalnødder
400 grødkålshoved
3 stkclementiner
2 dlpiskefløde
1 terninggrøntsagsbouillon
80 gkartoffelchips
majsstivelse
salt
peber
olivenolie
balsamicoeddike
akaciehonning

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 51: Juleskinke, chips, kødkål, clementiner
  • 1

    Læg skinken i en stor gryde og dæk den med vand. Bring vandet i kog og lad skinken småkoge i ca. 50 minutter alt efter størrelse. Når skinken er ved at være færdig: Sluk for varmen og lad den trække i vandet i cirka 10 minutter mens du laver resten. Gem kogevandet.

  • 2

    Skræl kartoflerne og skær de store i halve. Kog dem møre i saltet vand.

  • 3

    Rist valnødderne på en tør pande til de har taget lidt farve - pas på de ikke bliver for mørke. Køl valnødderne af på en tallerken og hak dem groft.

  • 4

    Skyl kålen og skær det i tynde strimler. Skræl clementinerne og del dem i både. Bland salaten med kål, clementiner, ristede valnødder og en hurtig dressing af lidt balsamico, olie og honning, smagt til med salt og peber.

  • 5

    Lige inden spisetid hælder du 1/3 af kogevandet fra skinken i en kasserolle. Kog det op, tilsæt fløde og smuldret grøntsagsbouillon og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Skær skinken i tynde skiver og server med kartofler, sovs, salat og kartoffelchips. Husk at gemme resten af skinken til fyld i parisertoasts i morgen.

Juleskinke serveret med kartofler, hvid sauce og salat - til to dage