Julemedister serveret med kartofler og kålsalat. Hertil brun sovs

4 personer

Ingredienser

500 gjulemedister
650 gkartofler
1 dlolivenolie
1 spskeddike
0,5 spskstødt kanel
5 stkclementiner
100 gsaltede mandler
400 gfærdigsnittet vinterkålsalat
2,5 dlcremefine 15%
0,5 terninghønsebouillon
sovsekulør
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 51.
  • 1

    Varm en pande op med olivenolie og steg medisteren ved middel varme på begge sider, til den er gennemstegt. Prik evt. medisteren med en gaffel så den ikke sprækker.

  • 2

    Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand.

  • 3

    Rør olivenolie, eddike, kanel, saften fra halvdelen af clementinerne , salt og peber samme i en skål.

  • 4

    Skræl resten af clementinerne og del dem i både. Hak mandlerne groft. Vend vinterkålsalaten sammen med marinaden, clementiner i både og mandler.

  • 5

    Hæld Cremefine op i en kasserolle og tilsæt bouillon og sovsekulør. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Server medisterpølsen med kogte kartofler, kålsalat og brun sovs. Velbekomme!

 Julemedister serveret med kartofler og kålsalat. Hertil brun sovs