Julemedister serveret med kartofler og kålsalat. Hertil brun sovs
4 personer
Ingredienser
500 g | julemedister |
650 g | kartofler |
1 dl | olivenolie |
1 spsk | eddike |
0,5 spsk | stødt kanel |
5 stk | clementiner |
100 g | saltede mandler |
400 g | færdigsnittet vinterkålsalat |
2,5 dl | cremefine 15% |
0,5 terning | hønsebouillon |
sovsekulør | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 51.
- 1
Varm en pande op med olivenolie og steg medisteren ved middel varme på begge sider, til den er gennemstegt. Prik evt. medisteren med en gaffel så den ikke sprækker.
- 2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand.
- 3
Rør olivenolie, eddike, kanel, saften fra halvdelen af clementinerne , salt og peber samme i en skål.
- 4
Skræl resten af clementinerne og del dem i både. Hak mandlerne groft. Vend vinterkålsalaten sammen med marinaden, clementiner i både og mandler.
- 5
Hæld Cremefine op i en kasserolle og tilsæt bouillon og sovsekulør. Smag til med salt og peber.
- 6
Server medisterpølsen med kogte kartofler, kålsalat og brun sovs. Velbekomme!