Jordbærtærte i fad - uden marcipan

12 personer

Ingredienser

4 stkæg
300 gsukker
3 dlrapsolie
2 stkøkologisk citron
200 ghvedemel
0.5 spskbagepulver
0.5 spskvaniljesukker
65 gpulver til kagecreme
4 dlmælk
2.5 dlpiskefløde
350 gjordbær
70 gmørk pålægschokolade

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 24: Æg, mælk
  • 1

    Opvarm ovnen til 180° varmluft.

  • 2

    Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt olie og fintrevet skal fra 1 stk. skyllet citron og saften fra begge citroner. Hvis citronerne er meget små, så tilsæt 2 spsk. koldt vand.

  • 3

    Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt melblandingen i æggeblandingen og pisk det hele godt sammen.

  • 4

    Smør et ovnfast fad på ca. 30 x 40 cm eller læg et stykker bagepapir i fadet. Hæld dejen i formen og bag den i 30-35 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

  • 5

    Bland kagecremen sammen med mælken efter anvisningen på pakken. Imens cremen hviler kan du piske fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med kagecremen til du har en ensartet masse.

  • 6

    Skyl jordbærrene, fjern stilkene og skær dem i kvarte.

  • 7

    Når kagen er færdigbagt og stadig varm, fordeles pålægschokoladen på toppen af kagen. Lad chokoladen smelte og smør den ud, så den dækker. Smør cremen ovenpå i et jævnt lag og fordel jordbærrene øverst.

  • 8

    Spis kagen med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!

Jordbærtærte i fad - uden marcipan