Indbagt oksekød
4 personer
Ingredienser
Indbagt oksekød
2 pakker | butterdej |
400 g | hakket oksekød |
1 stk | løg |
4 fed | hvidløg |
1 dl | øl |
1 glas | soltørrede tomater |
2 stk | squash |
0,5 glas | jalapeños |
3 spsk | hvedemel |
2 stk | æg |
2 spsk | paprika |
0,5 bundt | estragon |
1 stk | æggeblomme |
salt | |
peber |
Tilbehør
100 g | mayonnaise |
1 spsk | dijon sennep |
1 stk | økologisk citron |
2 spsk | olivenolie |
0,5 spsk | balsamicoeddike |
1 pose | salat |
Tilberedning
Indbagt oksekød
- 1
Hak løg og hvidløg. Skær courgetter i tern, hak soltørrede tomater og jalapeños. Mængden af jalapeños kan tilpasses efter smag.
- 2
Bland det i kødet sammen med øl, mel, æg, paprika, salt og peber. Farsen skal stå og hvile i 10 minutter. Farsen kan eventuelt laves tidligere på dagen – den har godt af at stå.
- 3
Tag din butterdej og rul den ud. Pensel dejen med et tyndt lag æggeblomme.
- 4
Læg kødet på dejen og form det som en lang pølse – der skal være plads i begge ender. Luk dejen til omkring kødet med en gaffel.
- 5
Pensl med æg og lav et mønster med en gaffel. Tilsæt peber og friske skiver af hvidløg og drys derefter lidt estragon på toppen.
- 6
Bag farsbrødet i en forvarmet ovn på 200° i 20 minutter.
Tilbehør
- 1
Rør mayonnaise med dijonsennep, olivenolie og citronskal.
- 2
Skyl salaten og vend derefter i lidt olivenolie og balsamicoeddike.
- 3
Server farsbrødet med salaten og dijonmayonnaisen