Indbagt oksekød

4 personer

Ingredienser

Indbagt oksekød

2 pakkerbutterdej
500 ghakket oksekød
1 stkløg
4 fedhvidløg
1 dløl
1 glassoltørrede tomater
2 stksquash
0,5 glasjalapeños
3 spskhvedemel
2 stkæg
2 spskpaprika
0,5 bundtestragon
1 stkæggeblomme
salt
peber

Tilbehør

100 gmayonnaise
1 spskdijon sennep
1 stkøkologisk citron
2 spskolivenolie
0,5 spskbalsamicoeddike
1 posesalat

Tilberedning

Indbagt oksekød

  • 1

    Hak løg og hvidløg. Skær courgetter i tern, hak soltørrede tomater og jalapeños. Mængden af jalapeños kan tilpasses efter smag.

  • 2

    Bland det i kødet sammen med øl, mel, æg, paprika, salt og peber. Farsen skal stå og hvile i 10 minutter. Farsen kan eventuelt laves tidligere på dagen – den har godt af at stå.

  • 3

    Tag din butterdej og rul den ud. Pensel dejen med et tyndt lag æggeblomme.

  • 4

    Læg kødet på dejen og form det som en lang pølse – der skal være plads i begge ender. Luk dejen til omkring kødet med en gaffel.

  • 5

    Pensl med æg og lav et mønster med en gaffel. Tilsæt peber og friske skiver af hvidløg og drys derefter lidt estragon på toppen.

  • 6

    Bag farsbrødet i en forvarmet ovn på 200° i 20 minutter.

Tilbehør

  • 1

    Rør mayonnaise med dijonsennep, olivenolie og citronskal.

  • 2

    Skyl salaten og vend derefter i lidt olivenolie og balsamicoeddike.

  • 3

    Server farsbrødet med salaten og dijonmayonnaisen

Indbagt oksekød