Hvid pizza med kartofler, bacon og syltede rødløg. Hertil appelsinskiver

4 personer

Ingredienser

300 gkartofler
400 gpizzadej
150 grevet cheddar
1 stkmozzarella
0.5 pottefrisk rosmarin
100 gbacon i skiver
1 dllagereddike
4 spsksukker
2 stkrødløg
2 stkappelsin
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 49: Pizzadej, revet cheddar, bacon i skiver, appelsin
  • 1

    Tænd ovnen på 250° over- og undervarme med en bageplade på nederste rille.

  • 2

    Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern hvis du har sådan et, men pas på fingrene - det er ninjaskarpt! Læg herefter kartoffelskiverne i en skål med vand.

  • 3

    Rul pizzadejen ud og lad bagepapiret sidde på.

  • 4

    Fordel revet ost på pizzabunden. Dryp kartoffelskiverne af for vand og dup dem tørre med køkkerulle eller et rent viskestykke. Fordel kartoffelskiverne på bunden sammen med mozzarella revet i små stykker og lidt friske rosmarinblade. Skær baconen i mindre stykker og fordel på pizzaen.

  • 5

    Flyt pizzabunden til ovnen med en pizzaspade eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaen og flyt til bagepladen. Bag pizzaen i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød.

  • 6

    Hæld eddike og sukker i en lille gryde og kog det op. Skræl imens løget og skær det i ringe eller skiver. Kog løgringene i lagen i 2-3 minutter og tag gryden af varmen. Lad lagen køle lidt af inden servering - du kan evt. stille gryden udenfor.

  • 7

    Skær appelsiner i både og server den sprøde kartoffelpizza med de hjemmesyltede rødløg på toppen og appelsiner som tilbehør.

Hvid pizza med kartofler, bacon og syltede rødløg. Hertil appelsinskiver