Hvid pizza med kartofler, bacon og syltede rødløg. Hertil appelsinskiver
4 personer
Ingredienser
| 300 g | kartofler |
| 400 g | pizzadej |
| 150 g | revet cheddar |
| 1 stk | mozzarella |
| 0.5 potte | frisk rosmarin |
| 100 g | bacon i skiver |
| 1 dl | lagereddike |
| 4 spsk | sukker |
| 2 stk | rødløg |
| 2 stk | appelsin |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 250° over- og undervarme med en bageplade på nederste rille.
- 2
Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern hvis du har sådan et, men pas på fingrene - det er ninjaskarpt! Læg herefter kartoffelskiverne i en skål med vand.
- 3
Rul pizzadejen ud og lad bagepapiret sidde på.
- 4
Fordel revet ost på pizzabunden. Dryp kartoffelskiverne af for vand og dup dem tørre med køkkerulle eller et rent viskestykke. Fordel kartoffelskiverne på bunden sammen med mozzarella revet i små stykker og lidt friske rosmarinblade. Skær baconen i mindre stykker og fordel på pizzaen.
- 5
Flyt pizzabunden til ovnen med en pizzaspade eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaen og flyt til bagepladen. Bag pizzaen i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød.
- 6
Hæld eddike og sukker i en lille gryde og kog det op. Skræl imens løget og skær det i ringe eller skiver. Kog løgringene i lagen i 2-3 minutter og tag gryden af varmen. Lad lagen køle lidt af inden servering - du kan evt. stille gryden udenfor.
- 7
Skær appelsiner i både og server den sprøde kartoffelpizza med de hjemmesyltede rødløg på toppen og appelsiner som tilbehør.
