Hveder
10 stk
Ingredienser
2.5 dl | mælk |
25 g | gær |
1 spsk | sukker |
1 stk | æg |
550 g | hvedemel |
80 g | smør |
1.5 tsk | salt |
2.5 tsk | kardemomme, stødt |
1 stk | æg, sammenpisket - til pensling |
Tilberedning
- 1
Lun mælken til lillefingervarm – kom gær og sukker i.
- 2
Pisk ægget i.
- 3
Bland mel, salt og kardemomme sammen – smuldr smørret i.
- 4
Ælt de to masser sammen til en smidig dej.
- 5
Lad dejen hæve på et køkkenbord med et fugtigt viskestykke over, i 2 timer
- 6
Kom dejen ud på et bord, gerne drysset med lidt mel, og del dejen ud i 12-14 lige store dele og “tril” dem til boller.
- 7
I en passende bradepande/form (smurt med fedt eller foret med bagepapir, sæt da hvederne tæt sammen, med cirka 1 cm afstand. Lad dem efterhæve med et fugtigt viskestykke over i 2 timer.
- 8
Forvarm ovnen til 175° varmluft.
- 9
Mens ovnen forvarmer, pensles hvederne med det sammenpiskede æg.
- 10
Bag i 15-18 minutter, til hvederne er gyldne og gennembagte.
Tip: Server hvederne lun og nyristede med koldt smør på toppen.
