Hveder

10 stk

Ingredienser

2.5 dlmælk
25 ggær
1 spsksukker
1 stkæg
550 ghvedemel
80 gsmør
1.5 tsksalt
2.5 tskkardemomme, stødt
1 stkæg, sammenpisket - til pensling

Tilberedning

  • 1

    Lun mælken til lillefingervarm – kom gær og sukker i.

  • 2

    Pisk ægget i.

  • 3

    Bland mel, salt og kardemomme sammen – smuldr smørret i.

  • 4

    Ælt de to masser sammen til en smidig dej.

  • 5

    Lad dejen hæve på et køkkenbord med et fugtigt viskestykke over, i 2 timer

  • 6

    Kom dejen ud på et bord, gerne drysset med lidt mel, og del dejen ud i 12-14 lige store dele og “tril” dem til boller.

  • 7

    I en passende bradepande/form (smurt med fedt eller foret med bagepapir, sæt da hvederne tæt sammen, med cirka 1 cm afstand. Lad dem efterhæve med et fugtigt viskestykke over i 2 timer.

  • 8

    Forvarm ovnen til 175° varmluft.

  • 9

    Mens ovnen forvarmer, pensles hvederne med det sammenpiskede æg.

  • 10

    Bag i 15-18 minutter, til hvederne er gyldne og gennembagte.

Tip: Server hvederne lun og nyristede med koldt smør på toppen.
Hveder