Hvedekerner med hjertesalat, feta & grønne asparges
4 personer
Ingredienser
400 g | hele hvedekerner |
4 stk | små hjertesalater (gerne rød hjertesalat) |
4 stk | rødløg |
3 stk | peberfrugt |
200 g | fetaost |
1 bundt | grønne asparges |
1 dl | æblecidereddike, ell lign. |
2 spsk | honning |
2 spsk | dijon sennep |
Smagsneutral olie | |
2 stk | citroner, skal & saft |
1 bundt | dild |
sort peber | |
salt |
Tilberedning
- 1
Kog hvedekernerne i godt saltet vand, i 30-35 minutter – når hvedekernerne er færdigkogte, sigtes vandet fra og kernerne får lov til at dampe af, så de ikke er varme ved servering. (skal det gå hurtigt, skylles de i iskoldt vand).
- 2
Skyl hjertesalaterne, og snit dem fint.
- 3
Knæk bunden af de grønne asparges og skær dem i grove stykker – snit ligeledes rødløg og peberfrugterne op.
- 4
Pisk honning, æblecidereddike, Dijon sennep, skallen fra 1 citron, salt og peber sammen – tilføj langsomt smagsneutral olie, mens der piskes – indtil det er en tyk, cremet vinaigrette.
- 5
Vend vinaigretten i de afkølede hvedekerner og kom snittet hjertesalat, rødløg, grønne asparges i – bræk fetaen ud i grove stykker og vend i salaten.
- 6
Smag salaten til med sort peber, citronskal og eventuelt mere vinaigrette.
- 7
Anret salaten med groft plukket dild på toppen.
