Hotdog
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | brioche hotdog brød |
| 4 stk | pølser |
| 1 glas | syltede rødløg |
| 1 bøtte | aioli |
| 1 bundt | estragon |
| 1 dl | æggehvide |
| 1 spsk | dijon sennep |
| 1 spsk | eddike |
| 1 tsk | salt |
| sort peber | |
| smagsneutral olie | |
| 1 bøtte | karse |
| 2 stk | løg, evt. skalotteløg |
| 0.5 dl | hvedemel |
| Olie, til at friturestege | |
| Salt |
Tilberedning
- 1
Skær løg helt fint (gerne på mandolinjern) og vend dem i hvedemelet. Drys det overskydende hvedemel af (brug eventuelt en sigte) og friter dem i varm olie (180°) til de er gyldne.
- 2
Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys med lidt salt.
- 3
Kom estragonblade, æggehvide, salt, eddike og sennep i en blender - blend til en ensartet masse. Hæld langsomt smagsneutral olie i til konsistensen er tyk og cremet. Smag estragoncremen til med salt og syre.
- 4
Steg/grill pølserne og lun hotdogbrødene (efter anvisningen på pakken).
- 5
Kom pølserne i brødet og kom både aiolo og estragoncreme på toppen. Kom afdryppede, syltede rødløg på toppen og afslut med fritede løg og friskklippet karse.
Tip: For at gøre dem mere børnevenlige kan cremerne skiftes ud med ketchup og remoulade.
De forskellige typer toppings kan desuden varieres – der kan både kommes rå løg, råmarinerede agurker eller letsyltet rødløg på toppen.
