Hotdog

4 personer

Ingredienser

4 stkbrioche hotdog brød
4 stkpølser
1 glassyltede rødløg
1 bøtteaioli
1 bundtestragon
1 dlæggehvide
1 spskdijon sennep
1 spskeddike
1 tsksalt
sort peber
smagsneutral olie
1 bøttekarse
2 stkskalotteløg
0.5 dlhvedemel
Olie, til at friturestege
Salt

Tilberedning

  • 1

    Skær skalotteløg helt fint (gerne på mandolinjern) og vend dem i hvedemelet. Drys det overskydende hvedemel af (brug eventuelt en sigte) og friter dem i varm olie (180°) til de er gyldne.

  • 2

    Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys med lidt salt.

  • 3

    Kom estragonblade, æggehvide, salt, eddike og sennep i en blender - blend til en ensartet masse. Hæld langsomt smagsneutral olie i til konsistensen er tyk og cremet. Smag estragoncremen til med salt og syre.

  • 4

    Steg/grill pølserne og lun hotdogbrødene (efter anvisningen på pakken).

  • 5

    Kom pølserne i brødet og kom både aiolo og estragoncreme på toppen. Kom afdryppede, syltede rødløg på toppen og afslut med fritede skalotteløg og friskklippet karse.

Tip: For at gøre dem mere børnevenlige kan cremerne skiftes ud med ketchup og remoulade. De forskellige typer toppings kan desuden varieres – der kan både kommes rå løg, råmarinerede agurker eller letsyltet rødløg på toppen.
Hotdog