Hotdog
4 personer
Ingredienser
4 stk | brioche hotdog brød |
4 stk | pølser |
1 glas | syltede rødløg |
1 bøtte | aioli |
1 bundt | estragon |
1 dl | æggehvide |
1 spsk | dijon sennep |
1 spsk | eddike |
1 tsk | salt |
sort peber | |
smagsneutral olie | |
1 bøtte | karse |
2 stk | skalotteløg |
0.5 dl | hvedemel |
Olie, til at friturestege | |
Salt |
Tilberedning
- 1
Skær skalotteløg helt fint (gerne på mandolinjern) og vend dem i hvedemelet. Drys det overskydende hvedemel af (brug eventuelt en sigte) og friter dem i varm olie (180°) til de er gyldne.
- 2
Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys med lidt salt.
- 3
Kom estragonblade, æggehvide, salt, eddike og sennep i en blender - blend til en ensartet masse. Hæld langsomt smagsneutral olie i til konsistensen er tyk og cremet. Smag estragoncremen til med salt og syre.
- 4
Steg/grill pølserne og lun hotdogbrødene (efter anvisningen på pakken).
- 5
Kom pølserne i brødet og kom både aiolo og estragoncreme på toppen. Kom afdryppede, syltede rødløg på toppen og afslut med fritede skalotteløg og friskklippet karse.
Tip: For at gøre dem mere børnevenlige kan cremerne skiftes ud med ketchup og remoulade.
De forskellige typer toppings kan desuden varieres – der kan både kommes rå løg, råmarinerede agurker eller letsyltet rødløg på toppen.
