Hornfisk, kartoffelsalat og ærter
4 personer
Ingredienser
| 1000 g | hornfisk |
| 5 g | stødt fennikelfrø |
| 5 g | tørret timian |
| 5 g | tørret rosmarin |
| 5 g | tørret salvie |
| 2 stk | økologiske citroner |
| 7 g | fint salt |
| Sort peber | |
| Rapsolie | |
| 600 g | kogte, kolde kartofler |
| 175 g | røgeost, uden kommen |
| 100 g | creme fraiche 18% el. 38% |
| 1 stk | stort løg, evt. skalotteløg |
| 2 bundter | radiser |
| 1 potte | purløg |
| 1 bakke | ærteskud |
| 1 bakke | karse |
Tilberedning
- 1
Skyl og rens hornfiskene under koldt vand – dyp dem tørre med papir.
- 2
Miks fennikelfrø, rosmarin, salvie, skallen af 1 citron og salt – kom et par generøse twist sort peber i – tilsæt rapsolie til det bliver en tyk marinade – sæt marinaden til side.
- 3
Alt efter kartoflernes størrelse, skæres de i kvarte eller halve.
- 4
Snit purløg, løg og radiser fint.
- 5
Bland creme fraiche, røgeost, skallen af 1 citron, salt og sort peber sammen i en skål – kom kartoflerne, løg og radiser i – gem lidt af radiserne som pynt til toppen.
- 6
Anret den kolde kartoffelsalat med karse, ærteskud og radiser på toppen.
- 7
Grill hornfiskene på en mediumvarm grill med rist – hornfiskene må gerne tage farve på skindet – de skal have 6-8 minutter i alt, men vend dem gerne undervejs – til sidst under grillningen pensles hornfiskene med urtemarinaden.
