Hornfisk, kartoffelsalat og ærter

4 personer

Ingredienser

1000 ghornfisk
5 gstødt fennikelfrø
5 gtørret timian
5 gtørret rosmarin
5 gtørret salvie
2 stkøkologiske citroner
7 gfint salt
Sort peber
Rapsolie
600 gkogte, kolde kartofler
175 grøgeost, uden kommen
100 gcreme fraiche 18% el. 38%
1 stkstort skalotteløg
2 bundterradiser
1 pottepurløg
1 bakkeærteskud
1 bakkekarse

Tilberedning

  • 1

    Skyl og rens hornfiskene under koldt vand – dyp dem tørre med papir.

  • 2

    Miks fennikelfrø, rosmarin, salvie, skallen af 1 citron og salt – kom et par generøse twist sort peber i – tilsæt rapsolie til det bliver en tyk marinade – sæt marinaden til side.

  • 3

    Alt efter kartoflernes størrelse, skæres de i kvarte eller halve.

  • 4

    Snit purløg, skalotteløg og radiser fint.

  • 5

    Bland creme fraiche, røgeost, skallen af 1 citron, salt og sort peber sammen i en skål – kom kartoflerne, skalotteløg og radiser i – gem lidt af radiserne som pynt til toppen.

  • 6

    Anret den kolde kartoffelsalat med karse, ærteskud og radiser på toppen.

  • 7

    Grill hornfiskene på en mediumvarm grill med rist – hornfiskene må gerne tage farve på skindet – de skal have 6-8 minutter i alt, men vend dem gerne undervejs – til sidst under grillningen pensles hornfiskene med urtemarinaden.

Hornfisk, kartoffelsalat og ærter