Hokkaidosuppe med bacon - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
1 stk | hokkaido græskar |
1 spsk | olie |
2 stk | løg |
4 fed | hvidløg |
20 g | ingefær |
5 g | karry |
0,5 g | knoldselleri |
6 stk | tomater |
3 stk | gulerod |
1 stk | grøntsagsbouillon |
Tilbehør
fuldkornsflutes | |
150 g | mager bacon, f.eks. kalkunbacon |
Tilberedning
- 1
Vask hokkaidogræskaret og del det i to (det skal ikke skrælles).
- 2
Fjern kernerne og skær græskarkødet i tern.
- 3
Skræl og vask de øvrige grøntsager (også tomaterne) og skær også disse i tern.
- 4
Steg baconternene i en gryde og læg dem på et stykke køkkenrulle når de er færdigstegte og gem dem til anretningen.
- 5
Varm løgene i olien i gryden til de bliver klare i farven. Tilsæt hvidløg og karry og lad det simre med i et par minutter.
- 6
Tilsæt derefter de øvrige grøntsager, krydderier og bouillon. Lad det hele småkoge i 30 minutter.
- 7
Lad suppen køle af inden den blendes, og varm derefter suppen op igen.
- 8
Server suppen pyntet med de stegte bacontern og spis fuldkorns flutes til.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.