Hokkaidosuppe med bacon - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

1 stkhokkaido græskar
1 spskolie
2 stkløg
4 fedhvidløg
20 gingefær
5 gkarry
0,5 gknoldselleri
6 stktomater
3 stkgulerod
1 stkgrøntsagsbouillon

Tilbehør

fuldkornsflutes
150 gmager bacon, f.eks. kalkunbacon

Tilberedning

  • 1

    Vask hokkaidogræskaret og del det i to (det skal ikke skrælles).

  • 2

    Fjern kernerne og skær græskarkødet i tern.

  • 3

    Skræl og vask de øvrige grøntsager (også tomaterne) og skær også disse i tern.

  • 4

    Steg baconternene i en gryde og læg dem på et stykke køkkenrulle når de er færdigstegte og gem dem til anretningen.

  • 5

    Varm løgene i olien i gryden til de bliver klare i farven. Tilsæt hvidløg og karry og lad det simre med i et par minutter.

  • 6

    Tilsæt derefter de øvrige grøntsager, krydderier og bouillon. Lad det hele småkoge i 30 minutter.

  • 7

    Lad suppen køle af inden den blendes, og varm derefter suppen op igen.

  • 8

    Server suppen pyntet med de stegte bacontern og spis fuldkorns flutes til.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Hokkaidosuppe med bacon - Diabetesforeningens version