Hokkaido- og porresuppe med fisk og majskolber. Hertil brød

4 personer

Ingredienser

2 stkporrer
1 stkhokkaidogræskar
7 dlvand
2 terningergrøntsagsbouillon
1.5 spskkarry
2 stkmajskolber
250 gmørksejfilet
6 skivergroft sandwichbrød
40 gsolsikkekerner
4 dlkokosmælk
0.5 stkcitron
2 dlkefir
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 38: Porre, hokkaidogræskar, majskolbe, mørksejfilet, groft sandwichbrød
  • 1

    Skær top og bund af porrerne og skyl dem grundigt. Flæk dem på langs og rens dem godt. Skær porrerne i grove stykker og steg dem i olie i en stor gryde.

  • 2

    Skyl græskarret, flæk det og fjern kernerne. Skær græskarkødet i grove tern - skrællen kan sagtens komme med. Tilsæt græskarternene i gryden sammen med vand, smuldret bouillon og karry. Lad det hele simre i ca. 20 minutter til porrer og græskar er møre.

  • 3

    Fjern skrællen fra majskolberne og kog dem i saltet vand i 10 minutter. Skær herefter majsene af kolberne og kom dem i en skål.

  • 4

    Steg mørksejen i olie på en pande som anvist på pakken. Vend fisken forsigtigt så den ikke smuldrer.

  • 5

    Rist brødet i brødristeren eller i ovnen. Du kan også stege skiverne i lidt smør på en pande, hvis der rigtigt skal være fest. Og det kan der jo sagtens være på en helt almindelig tirsdag! Rist kernerne på en tør pande. Pas på de ikke brænder på.

  • 6

    Tilsæt kokosmælken i gryden og blend suppen med en stavblender til den er helt glat. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

  • 7

    Server suppen toppet med fisk i stykker, friske majs, kefir, solsikkerkerner og ristet brød som tilbehør. Velbekomme!

Hokkaido- og porresuppe med fisk og majskolber. Hertil brød