Hjemmelavet rødkål
4 personer
Ingredienser
| 0.5 stk | rødkål |
| 5 dl | rød færdigblandet saftevand |
| 4 dl | æbleeddike |
| 1 stk | citron |
| 100 g | rørsukker |
| 50 g | brun farin |
| 25 g | smør |
| 4 stk | laurbærblade |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Sæt en gryde med rigeligt vand til at koge.
- 2
Skær det halve rødkålshoved i fire stykker. Fjern det yderste lag og stokken. Snit de fire stykker fint.
- 3
Put det snittede rødkål i det kogende vand, og lad det koge i ca. 10 minutter.
- 4
Sigt rødkålen, men gem 3 dl væde. Kom rødkål og væden tilbage i gryden.
- 5
Tilsæt saft, æbleeddike og citronsaft, og lad det koge op. Tilsæt rørsukker, brun farin, smør, laurbærblade, salt og peber. Lad det koge videre til det er mørt – i ca. 20 minutter.
- 6
Sigt rødkålen, og hæld væden tilbage i gryden. Kog væden ind (reducer) til det halve.
- 7
Hæld den reducerede væde over rødkålen, som nu er klar til brug. Den har godt af at stå et døgns tid.
- 8
Kort inden servering, varmes rødkålen op og smages til med lidt andefedt, salt og peber.
