Hjemmelavet rødkål

4 personer

Ingredienser

0,5 stkrødkål
5 dlrød færdigblandet saftevand
4 dlæbleeddike
1 stkcitron
100 grørsukker
50 gbrun farin
25 gsmør
4 stklaurbærblade
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Sæt en gryde med rigeligt vand til at koge.

  • 2

    Skær det halve rødkålshoved i fire stykker. Fjern det yderste lag og stokken. Snit de fire stykker fint.

  • 3

    Put det snittede rødkål i det kogende vand, og lad det koge i ca. 10 minutter.

  • 4

    Sigt rødkålen, men gem 3 dl væde. Kom rødkål og væden tilbage i gryden.

  • 5

    Tilsæt saft, æbleeddike og citronsaft, og lad det koge op. Tilsæt rørsukker, brun farin, smør, laurbærblade, salt og peber. Lad det koge videre til det er mørt – i ca. 20 minutter.

  • 6

    Sigt rødkålen, og hæld væden tilbage i gryden. Kog væden ind (reducer) til det halve.

  • 7

    Hæld den reducerede væde over rødkålen, som nu er klar til brug. Den har godt af at stå et døgns tid.

  • 8

    Kort inden servering, varmes rødkålen op og smages til med lidt andefedt, salt og peber.

Hjemmelavet rødkål