Hjemmelavede falafler i pitabrød med grønt, dressing og hummus
4 personer
Ingredienser
Falafler og fyld
1 dåse | kikærter |
50 g | frossen persille |
1 fed | hvidløg |
1 stk | løg |
1 spsk | spidskommen |
0.5 spsk | tørrede koriander |
30 g | raps |
0.25 spsk | salt |
0.5 stk | hjertesalat |
3 stk | tomater |
400 g | pitabrød med fuldkorn |
400 g | gulerødder |
50 g | syltede rødløg |
olie | |
peber |
Dressing
1.5 dl | creme fraiche 9 % |
1 fed | hvidløg |
Hummus
1 dåse | kikærter |
1 fed | hvidløg |
1 spsk | spidskommen |
3 spsk | vand |
2 spsk | olie |
0.5 stk | citron |
Tilberedning
- 1
Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og hæld dem i en minihakker sammen med persille, skrællet hvidløg og løg skåret i kvarte. Giv det hele en snurretur. Bland det sammen med spidskommen, koriander, rasp, salt og lidt peber.
- 2
Opvarm rigeligt med olie i en dyb pande. Form nu runde falafler med hænderne. Er falafelmassen for våd, tilsætter du blot lidt mere rasp og er den for tør og smuldrer, kan du tilsætte lidt vand eller lidt sammenpisket æg.
- 3
Steg falaflerne sprøde i olien. Vend dem undervejs og pas på, at olien ikke bliver for varm, så falaflerne bliver for mørke. Læg de sprøde falafler til afdrypning på lidt køkkenrulle.
- 4
Skyl og skær hjertesalaten i skiver. Skyl tomaterne og skær dem i tern.
- 5
Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.
- 6
Kom drænede kikærter i en høj beholder og blend dem glatte sammen med hvidløg, spidskommen, vand og olie. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- 7
Lun pitabrødene i en brødrister eller i ovnen. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
- 8
Lad hele familien sammesætte deres yndlingspita med falafler, grønt, dressing, hummus og gnavergrønt. Velbekomme!
