Hindbærsnitter
10 stk
Ingredienser
Hindbærsnitter
300 g | hvedemel |
200 g | smør |
100 g | flormelis |
1 stk | æg |
1 spsk | vaniljesukker |
Fyld
2 dl | hindbærmarmelade |
Glasur
200 g | flormelis |
2 spsk | vand eller citronsaft |
Tilberedning
Mørdej
- 1
Skær det kolde smør i små tern.
- 2
Bland hvedemel og flormelis i en stor skål. Tilsæt de kolde smørtern, og smuldr dem sammen med melet til en kornet masse.
- 3
Tilsæt æg og vaniljesukker, og ælt dejen hurtigt sammen til den er glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Forvarm ovnen til 200°.
- 4
Del dejen i to lige store portioner. Rul hver portion ud på et let melet bord til et rektangel på ca. 3 mm tykkelse. Prøv at få de to lag så ens som muligt.
- 5
Læg de to dejplader på hver sin bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne. Lad dem køle helt af.
Fyld og glasur
- 1
Når de to dejplader er afkølede, smøres hindbærmarmelade jævnt på den ene plade. Læg forsigtigt den anden dejplade oven på den med marmelade.
- 2
Bland flormelis med vand eller citronsaft til en tyk, men stadig flydende glasur. Fordel glasuren jævnt på den øverste dejplade.
- 3
Når glasuren er stivnet, skæres kagen i snitter af den ønskede størrelse.