Herregårdskotelet med sauterede æbler, porrer, løg og abrikoser
4 personer
Ingredienser
4 stk | herregårdskotelet |
0,5 stk | hvidløg |
2 stk | porrer |
2 stk | æbler |
2 stk | løg |
1 stk | frisk abrikos |
0,5 stk | blomkål |
1 bundt | timian |
Olie |
Tilberedning
- 1
Snit hvidløg og skær porrer i halve på langs. Skær æblerne i kvarte uden kernehus. Skær løg i både, blomkål i buketter og hak timian groft.
- 2
Krydr koteletterne med salt og peber og lad dem trække nogle minutter inden de steges i olivenolie.
- 3
Det er vigtigt at stege dem godt igennem ved ikke for høj varme i ca. 10 minutter. Husk også at stege koteletterne på højkant.
- 4
Når koteletterne er færdigstegt, lægges de i et ildfast fad med lidt af fedtet fra stegningen. Gem også lidt af fedtet til stegning af grøntsagerne.
- 5
Sæt koteletterne i ovnen i 8 minutter ved 150°.
- 6
Imens steges hvidløg, løg, blomkål og porrer ved høj varme i et par minutter.
- 7
Skru ned og tilsæt timian, abrikoser og æble. Steg videre ved svag varme i 10 minutter.
- 8
Tag koteletterne ud af ovnen og lad dem hvile 5-8 minutter.
- 9
Anret det hele på middagstallerkener og servér straks.