Herregårdskotelet med sauterede æbler, porrer, løg og abrikoser

4 personer

Ingredienser

4 stkherregårdskotelet
0,5 stkhvidløg
2 stkporrer
2 stkæbler
2 stkløg
1 stkfrisk abrikos
0,5 stkblomkål
1 bundttimian
Olie

Tilberedning

Tip: Brug gerne en sautérpande eller jerngryde, da koteletterne sprøjter en del under stegning. Retten er også velegnet som en sommerret med fx en lækker grøn salat med nybælgede ærter.
  • 1

    Snit hvidløg og skær porrer i halve på langs. Skær æblerne i kvarte uden kernehus. Skær løg i både, blomkål i buketter og hak timian groft.

  • 2

    Krydr koteletterne med salt og peber og lad dem trække nogle minutter inden de steges i olivenolie.

  • 3

    Det er vigtigt at stege dem godt igennem ved ikke for høj varme i ca. 10 minutter. Husk også at stege koteletterne på højkant.

  • 4

    Når koteletterne er færdigstegt, lægges de i et ildfast fad med lidt af fedtet fra stegningen. Gem også lidt af fedtet til stegning af grøntsagerne.

  • 5

    Sæt koteletterne i ovnen i 8 minutter ved 150°.

  • 6

    Imens steges hvidløg, løg, blomkål og porrer ved høj varme i et par minutter.

  • 7

    Skru ned og tilsæt timian, abrikoser og æble. Steg videre ved svag varme i 10 minutter.

  • 8

    Tag koteletterne ud af ovnen og lad dem hvile 5-8 minutter.

  • 9

    Anret det hele på middagstallerkener og servér straks.

Herregårdskotelet med sauterede æbler, porrer, løg og abrikoser