Helstegt rødspætte med rejer i asparges

4 personer

Ingredienser

Rødspætter

4 stkrødspætte
hvedemel
Rapsolie
1 spsksmør

Rejer i asparges

1 bøtterejer i lage
1 bundtgrønne asparges
1 dlhvidvin
1 stkcitron
1 fedhvidløg
2 stkskalotteløg
2 dlfløde

Tilberedning

Rødspætter

  • 1

    Klip rødspætterne i siderne, og fjern blodet indeni.

  • 2

    Vend rødspætterne i mel og krydr med salt og peber. Varm panden op med rapsolie.

  • 3

    Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes. Overhæld rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig.

  • 4

    Efter yderligere 5 minutter er rødspætterne færdigstegt, og de tages af panden. Fjern smørret fra den varme pande, hæld asparges på panden og sving dem rundt i 2 minutter.

Rejer i asparges

  • 1

    Hæld rejerne i en sigte og lad dem dryppe af.

  • 2

    Skær hvidløg og skalotteløg i skiver. Tilsæt hvidvin og citronsaft, hvidløg og skalotteløg samt piskefløde. Lad det hele koge op.

  • 3

    Pres væden ud af rejerne med hænderne og put dem sammen med retten 1 minut før servering.

  • 4

    Serveres straks sammen med de helstegte rødspætter.

Helstegt rødspætte med rejer i asparges