Helstegt rødspætte med rejer i asparges
4 personer
Ingredienser
Rødspætter
4 stk | rødspætte |
hvedemel | |
Rapsolie | |
1 spsk | smør |
Rejer i asparges
1 bøtte | rejer i lage |
1 bundt | grønne asparges |
1 dl | hvidvin |
1 stk | citron |
1 fed | hvidløg |
2 stk | skalotteløg |
2 dl | fløde |
Tilberedning
Rødspætter
- 1
Klip rødspætterne i siderne, og fjern blodet indeni.
- 2
Vend rødspætterne i mel og krydr med salt og peber. Varm panden op med rapsolie.
- 3
Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes. Overhæld rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig.
- 4
Efter yderligere 5 minutter er rødspætterne færdigstegt, og de tages af panden. Fjern smørret fra den varme pande, hæld asparges på panden og sving dem rundt i 2 minutter.
Rejer i asparges
- 1
Hæld rejerne i en sigte og lad dem dryppe af.
- 2
Skær hvidløg og skalotteløg i skiver. Tilsæt hvidvin og citronsaft, hvidløg og skalotteløg samt piskefløde. Lad det hele koge op.
- 3
Pres væden ud af rejerne med hænderne og put dem sammen med retten 1 minut før servering.
- 4
Serveres straks sammen med de helstegte rødspætter.