Helstegt rødspætte i brunet smør med asparges
4 personer
Ingredienser
Rødspættefileter
| 4 stk | rødspættefileter |
| hvedemel | |
| olie | |
| 1 spsk | smør til stegning |
| salt | |
| peber |
Tilbehør
| 1 bundt | asparges |
| 1 bakke | cherrytomat |
| 2 spsk | kapers |
| 1 bundt | persille |
Tilberedning
Rødspættefileter
- 1
Klip rødspætterne i siderne, så blodet fjernes indeni.
- 2
Vend rødspætterne i mel og krydr med salt og peber.
- 3
Varm en pande op med olie. Steg først den mørke side. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes.
- 4
Overhæld nu rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så rødpætterne bliver ekstra saftige. Efter 5 minutter er rødspætterne færdigstegte og de tages af panden.
Tilbehør
- 1
Skær asparges i mindre stykker og tomater i halve. Tilsæt til den varme pande og lad stege lidt. Tilsæt kapers og persille og steg videre i et par minutter.
- 2
Anret rødspætterne med tilbehør på tallerkener og servér straks.
