Helstegt rødspætte i brunet smør med asparges

4 personer

Ingredienser

Rødspættefileter

4 stkrødspættefileter
hvedemel
olie
1 spsksmør til stegning
salt
peber

Tilbehør

1 bundtasparges
1 bakkecherrytomat
2 spskkapers
1 bundtpersille

Tilberedning

Rødspættefileter

  • 1

    Klip rødspætterne i siderne, så blodet fjernes indeni.

  • 2

    Vend rødspætterne i mel og krydr med salt og peber.

  • 3

    Varm en pande op med olie. Steg først den mørke side. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes.

  • 4

    Overhæld nu rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så rødpætterne bliver ekstra saftige. Efter 5 minutter er rødspætterne færdigstegte og de tages af panden.

Tilbehør

  • 1

    Skær asparges i mindre stykker og tomater i halve. Tilsæt til den varme pande og lad stege lidt. Tilsæt kapers og persille og steg videre i et par minutter.

  • 2

    Anret rødspætterne med tilbehør på tallerkener og servér straks.

Helstegt rødspætte i brunet smør med asparges