Helstegt poussin med bønner, pommes fondant og stegte svampe
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | små poussiner |
| 3 stk | øko citroner |
| 2 håndfulde | krydderurter m. stilk |
| 6 fed | hvidløg |
| 150 g | smør |
| 500 g | grønne bønner |
| 2 stk | skalotteløg |
| 2 bøtter | svampesauce |
| 16 stk | kartofler |
| 1.5 dl | hønsefond |
| 400 g | svampemix |
| 25 g | friskhakket persille |
| olie | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 200° C (almindelig ovn).
- 2
Dup poussinerne tørre og drys dem med salt og peber (både indeni og udenpå).
- 3
Fyld alle fuglene med ½ citron, urter og et fed hvidløg (i hver fugl). Gnid skindet med smør og et par dryp olie.
- 4
Kom poussinerne i et ovnfast fad og steg dem i 30-40 minutter. Bemærk at stegetiden afhænger meget af din ovn (men kernetemperaturen skal være 70-72° C). Pensl gerne alle poussinerne undervejs med stegeskyen.
- 5
Lad poussinerne hvile i 10 minutter, inden servering.
- 6
Skræl kartoflerne og halver dem.
- 7
Kom dem på en pande med lidt smør og steg dem gyldne på skærefladen. Hæld hønsefond over og kom et par kviste timian i sammen med lidt salt.
- 8
Dæk panden til med stanniol/folie og bag dem i ovnen i cirka 25 minutter – indtil kartoflerne er møre og hønsefonden næsten er reduceret væk. Bemærk at din pande skal være godkendt til ovnen – hvis den ikke er, så kom kartoflerne over i et ildfast fad og følg stepsene som i opskriften.
- 9
Nip alle enderne af bønnerne. Imens du gør det, koges en gavmild mængde vand op med rigeligt salt. Kom bønnerne i når vandet koger og lad dem blanchere i simrende vand i cirka 2 minutter. Kom dem herefter i iskoldt vand.
- 10
10. Snit to hvidløg helt fint. Lige inden servering sauteres skalotteløg og hvidløg på en pande med lidt smør. Kom bønnerne på og lad dem lynstege i 2 minutter. Smag til med salt, sort peber og friskrevet citronskal.
- 11
Rens svampene fri for jord og nip bunden af.
- 12
Lige inden servering steges svampene gyldne i olie og smør. Når de er gyldne, tages de fra panden og smages til med salt og friskkværnet sort peber (evt også lidt citronskal).
- 13
Varm saucen op og smag den gerne til (eventuelt med lidt fløde/citron).
- 14
Fordel poussiner, grønne bønner og stegte svampe på tallerkenerne og hæld lidt svampesauce på tallerkenen.
