Helstegt mørbrad i baconsvøb - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
Mørbrad
1 stk | mørbrad af gris |
1 spsk | flydende fedtstof |
1 pakke | mager bacon, f.eks. kalkunbacon |
salt | |
peber |
Tilbehør
4 stk | bagekartofler |
1 bakke | champignon |
kryddersmør | |
2 pakker | blandet grøn salat |
3 stk | tomater |
1 pakke | sukkerærter |
Tilberedning
- 1
Afpuds mørbraden. Steg mørbraden godt af på en pande med fedtstof. Krydr med salt og peber.
- 2
Sno baconskiverne rundt om mørbraden. Lad dem overlappe lidt og sæt enderne sammen med kødnåle.
- 3
Læg mørbraden i et ovnfast fad. Steg i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200°. Vend mørbraden ca. halvvejs i stegetiden.
- 4
Server med ristede champignoner, bagte kartofler, kryddersmør og en blandet grøn salat med tomater og sukkerærter.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Tip: Inden mørbraden svøbes i baconskiverne kan man smøre mørbraden med rød eller grøn pesto. Pestoen hænger bedst ved, hvis mørbraden er lidt afkølet, når det smøres på.