Helstegt mørbrad i baconsvøb - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

Mørbrad

1 stkmørbrad af gris
1 spskflydende fedtstof
1 pakkemager bacon, f.eks. kalkunbacon
salt
peber

Tilbehør

4 stkbagekartofler
1 bakkechampignon
kryddersmør
2 pakkerblandet grøn salat
3 stktomater
1 pakkesukkerærter

Tilberedning

  • 1

    Steg mørbraden godt af på en pande med fedtstof. Herefter krydres med salt og peber.

  • 2

    Sno baconskiverne rundt om mørbraden. Lad dem overlappe lidt og sæt enderne sammen med kødnåle.

  • 3

    Læg mørbraden i et ovnfast fad. Steges i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Vend mørbraden ca. halvvejs i stegetiden.

  • 4

    Server med champignoner ristet i smør, bagte kartofler, kryddersmør og en blandet grøn salat med tomater og sukkerærter.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen. Tip: Inden mørbraden svøbes i baconskiverne kan man smøre mørbraden med rød eller grøn pesto. Pestoen hænger bedst ved, hvis mørbraden er lidt afkølet, når det smøres på.
Helstegt mørbrad i baconsvøb - Diabetesforeningens version