Helstegt Ibérico Presa med salat på små kartofler

4 personer

Ingredienser

Ibérico Presa

1 kgIbérico Presa
1 spskolivenolie
1 bundttimian
1 stkøkologisk citron
8 fedhvidløg
salt
peber

Tilbehør

400 gsmå kartofler med skræl
100 gmayonnaise
1 spskcremefraiche
1 spskdijonsennep
1 stkøkologisk citron
1 tskpaprika
1 tskbalsamicoeddike
1 spskkapers
2 stkskalotteløg
1 bundtestragon
salt
peber

Tilberedning

Ibérico Presa

  • 1

    Grisen gnides med salt og peber og brunes hårdt af på en pande med olivenolie.

  • 2

    Når den er godt brunet af, lægges den i et ildfast fad på timian, saft og skal fra citron og hvidløg.

  • 3

    Sæt den i ovnen på 220° i 25 minutter.

  • 4

    Herefter tages den ud, vend den og lad den hvile i det ildfaste fad i 20 minutter inden du skærer i den. Hvis du skærer for tidligt, vil safterne løbe fra den, og vi ønsker at den skal være så saftig som mulig.

  • 5

    Hvis man ønsker lidt mere gennemstegt kød, skal den have 35 minutter.

Tilbehør

  • 1

    Kog kartoflerne med skræl og skær dem dernæst i halve.

  • 2

    Mayonnaise, cremefraiche, sennep, saft og revet skal fra en citron røres godt sammen.

  • 3

    Kom paprika, hvid balsamico, kapers, to finthakkede skalotteløg og hakket estragon ned i dressingen. Krydres med salt og peber.

  • 4

    Kartoflerne vendes i til sidst.

Helstegt Ibérico Presa med salat på små kartofler