Helstegt Ibérico Presa med salat på små kartofler
4 personer
Ingredienser
Ibérico Presa
1 kg | Ibérico Presa |
1 spsk | olivenolie |
1 bundt | timian |
1 stk | økologisk citron |
8 fed | hvidløg |
salt | |
peber |
Tilbehør
400 g | små kartofler med skræl |
100 g | mayonnaise |
1 spsk | cremefraiche |
1 spsk | dijonsennep |
1 stk | økologisk citron |
1 tsk | paprika |
1 tsk | balsamicoeddike |
1 spsk | kapers |
2 stk | skalotteløg |
1 bundt | estragon |
salt | |
peber |
Tilberedning
Ibérico Presa
- 1
Grisen gnides med salt og peber og brunes hårdt af på en pande med olivenolie.
- 2
Når den er godt brunet af, lægges den i et ildfast fad på timian, saft og skal fra citron og hvidløg.
- 3
Sæt den i ovnen på 220° i 25 minutter.
- 4
Herefter tages den ud, vend den og lad den hvile i det ildfaste fad i 20 minutter inden du skærer i den. Hvis du skærer for tidligt, vil safterne løbe fra den, og vi ønsker at den skal være så saftig som mulig.
- 5
Hvis man ønsker lidt mere gennemstegt kød, skal den have 35 minutter.
Tilbehør
- 1
Kog kartoflerne med skræl og skær dem dernæst i halve.
- 2
Mayonnaise, cremefraiche, sennep, saft og revet skal fra en citron røres godt sammen.
- 3
Kom paprika, hvid balsamico, kapers, to finthakkede skalotteløg og hakket estragon ned i dressingen. Krydres med salt og peber.
- 4
Kartoflerne vendes i til sidst.