Helstegt Ibérico Presa med salat på små kartofler
4 personer
Ingredienser
Ibérico Presa
| 1 kg | Ibérico Presa |
| 1 spsk | olivenolie |
| 1 bundt | timian |
| 1 stk | økologisk citron |
| 8 fed | hvidløg |
| salt | |
| peber |
Tilbehør
| 400 g | små kartofler med skræl |
| 100 g | mayonnaise |
| 1 spsk | creme fraiche |
| 1 spsk | dijon sennep |
| 1 stk | økologisk citron |
| 1 tsk | paprika |
| 1 tsk | balsamicoeddike |
| 1 spsk | kapers |
| 2 stk | skalotteløg |
| 1 bundt | estragon |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Ibérico Presa
- 1
Gnid kødet med salt og peber. Brun hårdt af på begge sider, på en pande med olivenolie. Når den er godt brunet af, lægges den i et ildfast fad på timian, saft og skal fra citron samt hvidløg. Sæt den i ovnen på 220° i 25 minutter.
- 2
Vend kødet og lad hvile i det ildfaste fad i 20 minutter, inden du skærer i den. Hvis du skærer for tidligt, vil safterne løbe fra kødet, og den skal gerne være så saftig som mulig.
- 3
Hvis du ønsker lidt mere gennemstegt kød, skal kødet have 35 minutter.
Tilbehør
- 1
Kog kartoflerne med skræl og skær dem i halve.
- 2
Rør mayonnaise, creme fraiche, sennep, saft og revet skal fra citron godt sammen.
- 3
Kom paprika, balsamico, kapers, skalotteløg og hakket estragon i dressingen. Krydr med salt og peber.
- 4
Ved til sidst kartoflerne i dressingen.
