Helstegt Ibérico Presa med salat på små kartofler

4 personer

Ingredienser

Ibérico Presa

1 kgIbérico Presa
1 spskolivenolie
1 bundttimian
1 stkøkologisk citron
8 fedhvidløg
salt
peber

Tilbehør

400 gsmå kartofler med skræl
100 gmayonnaise
1 spskcreme fraiche
1 spskdijon sennep
1 stkøkologisk citron
1 tskpaprika
1 tskbalsamicoeddike
1 spskkapers
2 stkskalotteløg
1 bundtestragon
salt
peber

Tilberedning

Ibérico Presa

  • 1

    Gnid kødet med salt og peber. Brun hårdt af på begge sider, på en pande med olivenolie. Når den er godt brunet af, lægges den i et ildfast fad på timian, saft og skal fra citron samt hvidløg. Sæt den i ovnen på 220° i 25 minutter.

  • 2

    Vend kødet og lad hvile i det ildfaste fad i 20 minutter, inden du skærer i den. Hvis du skærer for tidligt, vil safterne løbe fra kødet, og den skal gerne være så saftig som mulig.

  • 3

    Hvis du ønsker lidt mere gennemstegt kød, skal kødet have 35 minutter.

Tilbehør

  • 1

    Kog kartoflerne med skræl og skær dem i halve.

  • 2

    Rør mayonnaise, creme fraiche, sennep, saft og revet skal fra citron godt sammen.

  • 3

    Kom paprika, balsamico, kapers, skalotteløg og hakket estragon i dressingen. Krydr med salt og peber.

  • 4

    Ved til sidst kartoflerne i dressingen.

Helstegt Ibérico Presa med salat på små kartofler