Helstegt Ibérico Presa med kryddersmør og grøntsagssauté
4 personer
Ingredienser
Ibérico Presa
1 kg | Ibérico Presa |
1 dl | olivenolie |
1 bundt | timian |
6 fed | hvidløg |
1 stk | økologisk citron |
salt | |
peber |
Tilbehør
250 g | smør |
1 bundt | persille |
2 fed | hvidløg |
2 tsk | dijonsennep |
1 stk | frisk chili |
1 bundt | estragon |
2 stk | porrer |
4 fed | hvidløg |
Tilberedning
- 1
Kødet krydres med salt og peber og brunes godt af på begge sider i olien.
- 2
Stilles i en forvarmet ovn på 200° i 15 minutter med hvidløg, citron i skiver og timian.
- 3
Tag derefter stegen ud og lad den stå og hvile i 15 minutter. Så bliver meget af saften i kødet.
- 4
Smørret skal være i stuetemperatur. Persillen hakkes fint og 2 fed hvidløg hakkes eller presses igennem en hvidløgspresser.
- 5
Rør det sammen med smør og dijonsennep, salt og peber. Stil blandingen på køl.
- 6
En halv time før brug tages den ud, så den ikke er for hård. Hvis man ønsker en anden smag, kan man erstatte eller tilføre alle de krydderurter, man ønsker.
- 7
Skær en chili i tynde skiver. Hak estragon. Skær to porrer i skiver samt hvidløg i tynde skiver. Hak skalotteløg fint og skær pærerne i skiver. Skyl svampene.
- 8
Til grøntsagssautéen varmes olie og smør op.
- 9
Tilsæt først skalotteløg og hvidløg og lad det tage en smule farve. Derefter tilsættes de øvrige ting.
- 10
Sauteres i ca. 5 til 7 minutter alt efter, hvor sprøde du ønsker dine grøntsager.