Helstegt Ibérico Presa med kryddersmør og grøntsagssauté

4 personer

Ingredienser

Ibérico Presa

1 kgIbérico Presa
1 dlolivenolie
1 bundttimian
6 fedhvidløg
1 stkøkologisk citron
salt
peber

Tilbehør

250 gsmør
1 bundtpersille
2 fedhvidløg
2 tskdijonsennep
1 stkfrisk chili
1 bundtestragon
2 stkporrer
4 fedhvidløg

Tilberedning

  • 1

    Kødet krydres med salt og peber og brunes godt af på begge sider i olien.

  • 2

    Stilles i en forvarmet ovn på 200° i 15 minutter med hvidløg, citron i skiver og timian.

  • 3

    Tag derefter stegen ud og lad den stå og hvile i 15 minutter. Så bliver meget af saften i kødet.

  • 4

    Smørret skal være i stuetemperatur. Persillen hakkes fint og 2 fed hvidløg hakkes eller presses igennem en hvidløgspresser.

  • 5

    Rør det sammen med smør og dijonsennep, salt og peber. Stil blandingen på køl.

  • 6

    En halv time før brug tages den ud, så den ikke er for hård. Hvis man ønsker en anden smag, kan man erstatte eller tilføre alle de krydderurter, man ønsker.

  • 7

    Skær en chili i tynde skiver. Hak estragon. Skær to porrer i skiver samt hvidløg i tynde skiver. Hak skalotteløg fint og skær pærerne i skiver. Skyl svampene.

  • 8

    Til grøntsagssautéen varmes olie og smør op.

  • 9

    Tilsæt først skalotteløg og hvidløg og lad det tage en smule farve. Derefter tilsættes de øvrige ting.

  • 10

    Sauteres i ca. 5 til 7 minutter alt efter, hvor sprøde du ønsker dine grøntsager.

Helstegt Ibérico Presa med kryddersmør og grøntsagssauté