Helstegt Ibérico Presa med kryddersmør og grøntsagssauté

4 personer

Ingredienser

Ibérico Presa

1 kgIbérico Presa
1 dlolivenolie
1 bundttimian
6 fedhvidløg
1 stkøkologisk citron
salt
peber

Tilbehør

250 gsmør
1 bundtpersille
2 fedhvidløg
2 tskdijon sennep
1 stkfrisk chili
1 bundtestragon
2 stkporrer
4 fedhvidløg

Tilberedning

Ibérico Presa

  • 1

    Gnid kødet med salt og peber. Brun hårdt af på begge sider, på en pande med olivenolie.

  • 2

    Når den er godt brunet af, lægges den i et ildfast fad med hvidløg, citron i skiver og timian. Sæt den i ovnen på 200° i 15 minutter.

  • 3

    Vend kødet og lad hvile i det ildfaste fad i 15 minutter, inden du skærer i den. Hvis du skærer for tidligt, vil safterne løbe fra kødet, og den skal gerne være så saftig som mulig.

Tilbehør

  • 1

    Smørret skal være i stuetemperatur. Hak persille fint og hak hvidløg fint eller pres med en hvidløgspresser.

  • 2

    Rør det sammen med smør og dijon sennep, salt og peber. Stil blandingen på køl. Hvis man ønsker en anden smag, kan man erstatte eller tilføre alle de krydderurter, man ønsker.

  • 3

    En halv time før brug, smørblandingen ud, så den ikke er for hård.

  • 4

    Skær chili i tynde skiver. Hak estragon. Skær porrer i skiver samt hvidløg i tynde skiver. Hak skalotteløg fint og skær pærerne i skiver. Skyl svampene.

  • 5

    Varm en pande op med olie og smør. Det skal bruges til grøntsagssautéen.

  • 6

    Tilsæt først skalotteløg og hvidløg og lad det tage en smule farve. Derefter tilsættes de øvrige ting.

  • 7

    Steg i ca. 5-7 minutter alt efter, hvor sprøde du ønsker dine grøntsager.

Helstegt Ibérico Presa med kryddersmør og grøntsagssauté