Hel kylling med timian og honning
4 personer
Ingredienser
Hel kylling
1 stk | hel kylling |
5 kviste | timian |
1 spsk | honning |
salt | |
peber |
Tilbehør
600 g | persillerod |
3 stk | gulerod |
2 stk | rødløg |
4 fed | hvidløg |
3 spsk | olie |
1 dl | vand |
salt | |
peber |
Tilberedning
Hel kylling
- 1
Skyl kyllingen under koldt vand og gnid den indvendigt med salt og peber.
- 2
Skyl timiankvistene grundigt og læg dem ind i kyllingen sammen med honning.
Tilbehør
- 1
Rens grøntsagerne og skær dem i mundrette bidder. Vend dem i en skål sammen med olivenolie salt og peber.
- 2
Fordel grønt i bunden af et ildfast fad. Tilsæt vand og læg kyllingen ovenpå.
- 3
Steg midt i ovnen på varmluft ved 190° i ca. 1 time og 15 minutter. Evt. sæt ovnen på grill ved 200° og steg i yderligere 3 minutter inden servering.
- 4
Server den sprøde kylling med bagte, sprøde grønsager og stegesky.