Hel kylling med citron, hvidløg og rodfrugter - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
1 stk | hel kylling |
2 stk | citron |
2 stk | hvidløg |
2 stk | patinak |
2 stk | persillerod |
2 stk | gulerod |
2 stk | løg |
2 stk | tomat |
1 bundt | frisk basilikum |
0,5 dl | rapsolie |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Kyllingen gnides i rapsolie. Citroner og hvidløg halveres, og puttes ind i den hele kylling.
- 2
Krydr med salt og peber både indvendigt og udvendigt.
- 3
Kyllingen sættes i ovnen ved 220 grader i 45 minutter.
- 4
Skræl og skær rodfrugterne, tomater og løg i grove stykker og stave.
- 5
Læg rodfrugterne ved kyllingen, når den har stegt i 45 minutter. Hele retten steger videre i 25 minutter.
- 6
Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter.
- 7
Vend rodfrugtblandingen med friske basilikumblade. Skær kyllingen ud i 4-6 stykker og stænk den med lidt mere rapsolie.
- 8
Anret det hele på et stort fad og servér straks.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.