Hel kylling med citron, hvidløg og rodfrugter - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

1 stkhel kylling
2 stkcitron
2 stkhvidløg
2 stkpatinak
2 stkpersillerod
2 stkgulerod
2 stkløg
2 stktomat
1 bundtfrisk basilikum
0,5 dlrapsolie
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Kyllingen gnides i rapsolie. Citroner og hvidløg halveres, og puttes ind i den hele kylling.

  • 2

    Krydr med salt og peber både indvendigt og udvendigt.

  • 3

    Kyllingen sættes i ovnen ved 220 grader i 45 minutter.

  • 4

    Skræl og skær rodfrugterne, tomater og løg i grove stykker og stave.

  • 5

    Læg rodfrugterne ved kyllingen, når den har stegt i 45 minutter. Hele retten steger videre i 25 minutter.

  • 6

    Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter.

  • 7

    Vend rodfrugtblandingen med friske basilikumblade. Skær kyllingen ud i 4-6 stykker og stænk den med lidt mere rapsolie.

  • 8

    Anret det hele på et stort fad og servér straks.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Hel kylling med citron, hvidløg og rodfrugter - Diabetesforeningens version