Hel fasan med varm nøddepesto og broccoli

4 personer

Ingredienser

Fasan

2 stkfasan
140 gbacon
10 mlolie
0,5 bakkerucolasalat
1 fedhvidløg

Broccoli

1 stkbroccoli
salt

Nøddepesto

100 ggræskarkerner
100 gcashewnødder
100 gpinjekerner
100 gvalnødder
100 gmandel
4 stkskalotteløg
200 gfrisk abrikos
4 fedhvidløg
2 stkpære
1 spskhonning
2 dlæblejuice
1 spskmango chutney
salt
peber

Tilberedning

Fasan

  • 1

    Krydr fasanerne med salt og peber og brun godt af i lidt olie på alle sider i en høj pande.

  • 2

    Fyld fasanerne med rucola, hvidløg samt salt og peber.

  • 3

    Vikl baconskiverne rundt om fasanerne og bind det hele fast med kødsnor eller brug tandstikkere. Læg fasanerne i et ildfast fad og stil fadet i en 210° forvarmet ovn i 20 minutter. Tag derefter fadet ud af ovnen og lad faserne hvile i 20 minutter. Imens fasanerne hviler, laves den varme nøddepesto og broccoli.

Varm nøddepesto og broccoli

  • 1

    Pil hvidløg og snit groft. Pil skalotteløg og skær i ringe. Skær pærerne i kvarte, hvorefter de udkerns.

  • 2

    Sauterer løg, skalotteløg og abrikoser på en pande i lidt olie. Tilsæt pærerne, alle nødderne og kernerne og vend det godt sammen.

  • 3

    Tilsæt mango chutney, akaciehonning og æblejuice og lad det simre i 7-8 minutter. Smag nøddeblandingen til med salt og peber.

  • 4

    Rens broccoli og skær ud i store buketter. Damp buketterne i 2-3 minutter i letsaltet vand.

  • 5

    Anret fasan sammen med nøddepesto og broccoli. Servér straks.

Hel fasan med varm nøddepesto og broccoli