Hel fasan med varm nøddepesto og broccoli
4 personer
Ingredienser
Fasan
| 2 stk | fasan |
| 140 g | bacon |
| 10 ml | olie |
| 0.5 bakke | rucolasalat |
| 1 fed | hvidløg |
Broccoli
| 1 stk | broccoli |
| salt |
Nøddepesto
| 100 g | græskarkerner |
| 100 g | cashewnødder |
| 100 g | pinjekerner |
| 100 g | valnødder |
| 100 g | mandel |
| 4 stk | skalotteløg |
| 200 g | frisk abrikos |
| 4 fed | hvidløg |
| 2 stk | pære |
| 1 spsk | honning |
| 2 dl | æblejuice |
| 1 spsk | mango chutney |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Fasan
- 1
Krydr fasanerne med salt og peber og brun godt af i lidt olie på alle sider i en høj pande.
- 2
Fyld fasanerne med rucola, hvidløg samt salt og peber.
- 3
Vikl baconskiverne rundt om fasanerne og bind det hele fast med kødsnor eller brug tandstikkere. Læg fasanerne i et ildfast fad og stil fadet i en 210° forvarmet ovn i 20 minutter. Tag derefter fadet ud af ovnen og lad faserne hvile i 20 minutter. Imens fasanerne hviler, laves den varme nøddepesto og broccoli.
Varm nøddepesto og broccoli
- 1
Pil hvidløg og snit groft. Pil skalotteløg og skær i ringe. Skær pærerne i kvarte, hvorefter de udkerns.
- 2
Sauterer løg, skalotteløg og abrikoser på en pande i lidt olie. Tilsæt pærerne, alle nødderne og kernerne og vend det godt sammen.
- 3
Tilsæt mango chutney, akaciehonning og æblejuice og lad det simre i 7-8 minutter. Smag nøddeblandingen til med salt og peber.
- 4
Rens broccoli og skær ud i store buketter. Damp buketterne i 2-3 minutter i letsaltet vand.
- 5
Anret fasan sammen med nøddepesto og broccoli. Servér straks.
