Hel and med sauce og surt

4 personer

Ingredienser

3000 gAndesteg
1 stkÆble
1 stkLøg
1 håndfuldSvesker
3 kvisteTimian
2 dlVand
400 gKartofler
1 glasSyltede argurker
1 glasRødkål
2.5 dlAndefond
1 dlPiskefløde
1 spskHvedemel
1 spskSmør
1 spskRibsgele
1 tskSoya
Salt
Sort peber
Kulør (evt.)

Tilberedning

  • 1

    Fjern indmaden i anden og gem det eventuelt til at lave sauce af. Skær gumpen, vingespidser og halsen fra og dup anden tør med et stykke køkkenrulle. Drys anden med salt og forvarm ovnen til 180°.

  • 2

    Skær løg og æble i grove stykker og kom det sammen med svesker ind i anden. Luk anden med et par kødnåle. Læg anden med andebrysterne opad på en ovnrist. Kom ca. halvdelen af vandet, vingespidser, hals, timian og indmad (kasser leveren) i en bradepande – kom risten ovenpå.

  • 3

    Steg anden i midten af ovnen. Den skal have cirka 2-2,5 time (stegetiden afhænger meget af din ovn – tjek derfor gerne ofte til anden). Du kan se om anden er færdig, ved at tjekke om stegesaften er klar og om andelårene sidder løst. HUSK at gemme skyen i bradepanden til sauce. Lad anden trække i cirka 30 minutter, tildækket (evt af folie).

  • 4

    Mens anden trækker, koges kartoflerne i rigeligt saltet vand til de er møre.

  • 5

    Saucen laves også imens anden hviler. Skil andefedtet fra stegeskyen og sigt herefter skyen så den er helt klar.

  • 6

    Lav en opbagning af smør og hvedemel i en gryde til det bliver let lysebrunt (rør imens). Tilsæt andesky + fond lidt ad gangen under piskning indtil saucen bliver helt glat. Smag saucen til med fløde, soya, ribsgele og sort peber – justér den med lidt kulør hvis den mangler. Lad saucen simre et par minutter inden servering.

  • 7

    Server anden med saucen, kartofler, syltede agurker og rødkål.

Hel and med sauce og surt