Hasselnøddeparfait, ristede hasselnødder og mørk chokolade
4 personer
Ingredienser
| 100 g | sukker |
| 2 stk | æggeblommer |
| 4 dl | piskefløde |
| 100 g | hasselnødder |
| 1 tsk | vaniljesukker |
| 75 g | mørk chokolade |
| 2 spsk | sukker |
| 0.5 spsk | smør |
| 150 g | hindbær |
| 1.5 spsk | flormelis |
| 0.5 tsk | citronsaft |
| flagesalt | |
| mynte | |
| friske hindbær til pynt |
Tilberedning
- 1
For at lave chokoladeganachen, hakkes chokoladen fint og kommes i en skål.
- 2
Halvdelen af fløden varmes op til det lige begynder at boble og hældes over chokoladen. Rør det rundt til en homogen masse og den er blank – smag til med lidt salt.
- 3
Kom chokoladeganachen i bunden af de glas, du vil anrette desserten i. Der skal være 1-2 cm ganache i bunden.
- 4
I en skål piskes æggeblommer, sukker, vanilje og et nip salt sammen, indtil det er lyst og luftigt. Hak halvdelen af hasselnødderne fint og vend dem i æggesnapsen.
- 5
Pisk resten af fløden til en ”blød” flødeskum (den skal lige danne toppe) og vend forsigtigt flødeskummen i æggesnapsen.
- 6
Smag det hele til – evt med lidt flere hasselnødder eller lidt ekstra salt.
- 7
Kom hasselnøddeparfaiten oven på chokoladeganachen i glassene. Dæk glassene med husholdningsfilm og kom dem i fryseren i 4 timer (eller natten over).
- 8
Kog hindbær, flormelis og citronsaft op i et par minutter. Sigt kernerne fra og smag massen til med lidt mere sukker eller citron. Lad det køle ned.
- 9
Glassene tages ud af fryseren 15-25 minutter før severing. Kom hindbærcoulis på toppen og pynt desserten af med karamelliserede hasselnødder, friske hindbær og mynte.
Karamelliserede hasselnødder
- 1
Kom hasselnødderne på en tør pande – rist dem gyldne, hvis hasselnødderne har hinde, så ”gnid” dem gerne af i et rent viskestykke, tag hasselnødderne af panden.
- 2
Kom 2 spsk sukker på panden ved mellemhøj varme – lad det smelte til det bliver en gylden karamel. Kom nødder og lidt smør på panden og vend det godt sammen.
- 3
Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af,. Hak hasselnødderne groft når de er kølet af.
