Hasselnøddeparfait, ristede hasselnødder og mørk chokolade

4 personer

Ingredienser

100 gsukker
2 stkæggeblommer
4 dlpiskefløde
100 ghasselnødder
1 tskvaniljesukker
75 gmørk chokolade
2 spsksukker
0.5 spsksmør
150 ghindbær
1.5 spskflormelis
0.5 tskcitronsaft
flagesalt
mynte
friske hindbær til pynt

Tilberedning

  • 1

    For at lave chokoladeganachen, hakkes chokoladen fint og kommes i en skål.

  • 2

    Halvdelen af fløden varmes op til det lige begynder at boble og hældes over chokoladen. Rør det rundt til en homogen masse og den er blank – smag til med lidt salt.

  • 3

    Kom chokoladeganachen i bunden af de glas, du vil anrette desserten i. Der skal være 1-2 cm ganache i bunden.

  • 4

    I en skål piskes æggeblommer, sukker, vanilje og et nip salt sammen, indtil det er lyst og luftigt. Hak halvdelen af hasselnødderne fint og vend dem i æggesnapsen.

  • 5

    Pisk resten af fløden til en ”blød” flødeskum (den skal lige danne toppe) og vend forsigtigt flødeskummen i æggesnapsen.

  • 6

    Smag det hele til – evt med lidt flere hasselnødder eller lidt ekstra salt.

  • 7

    Kom hasselnøddeparfaiten oven på chokoladeganachen i glassene. Dæk glassene med husholdningsfilm og kom dem i fryseren i 4 timer (eller natten over).

  • 8

    Kog hindbær, flormelis og citronsaft op i et par minutter. Sigt kernerne fra og smag massen til med lidt mere sukker eller citron. Lad det køle ned.

  • 9

    Glassene tages ud af fryseren 15-25 minutter før severing. Kom hindbærcoulis på toppen og pynt desserten af med karamelliserede hasselnødder, friske hindbær og mynte.

Karamelliserede hasselnødder

  • 1

    Kom hasselnødderne på en tør pande – rist dem gyldne, hvis hasselnødderne har hinde, så ”gnid” dem gerne af i et rent viskestykke, tag hasselnødderne af panden.

  • 2

    Kom 2 spsk sukker på panden ved mellemhøj varme – lad det smelte til det bliver en gylden karamel. Kom nødder og lidt smør på panden og vend det godt sammen.

  • 3

    Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af,. Hak hasselnødderne groft når de er kølet af.

Tip: Alle elementerne kan laves i god tid i forvejen. Glassene kan opbevares på frost (med ganache og parfait i) og coulisen kan sagtens holde sig et par dage på køl i en lufttæt beholder. De karamelliserede nødder kan ligeledes holde sig flere dage i en beholder.
Hasselnøddeparfait, ristede hasselnødder og mørk chokolade