Hamburgerryg med klassisk grønlangkål
4 personer
Ingredienser
1 kg | hamburgerryg |
450 g | grønkål |
60 g | smør |
3 spsk | hvedemel |
3 dl | vand |
2 spsk | rørsukker |
salt | |
peber |
Tilberedning
Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!
- 1
Kom hamburgerryggen i en gyde med vand og bring den i kog, skru ned på middel blus og lad den simre i ca.1 time og 30 min ved middel varme.
- 2
Hæld kogende vand over grønkålen, så det lige dækker. Sigt derefter det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres den resterende væske godt ud af grønkålen.
- 3
Smelt smør i en gryde, ved middel varme. Rør derefter hvedemel i gryden til en lind masse.
- 4
Derefter røres kogevand fra hamburgerryg samt mælk i saucen. Rør den optøede grønkål ud i saucen og varm grønlangkålen godt igennem.
- 5
Smag til med salt, sukker og peber.
- 6
Servér retten med hvide kartofler og sennep.