Hamburgerryg med klassisk grønlangkål

4 personer

Ingredienser

1 kghamburgerryg
450 ggrønkål
60 gsmør
3 spskhvedemel
3 dlvand
2 spskrørsukker
salt
peber

Tilberedning

Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!
  • 1

    Kom hamburgerryggen i en gyde med vand og bring den i kog, skru ned på middel blus og lad den simre i ca.1 time og 30 min ved middel varme.

  • 2

    Hæld kogende vand over grønkålen, så det lige dækker. Sigt derefter det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres den resterende væske godt ud af grønkålen.

  • 3

    Smelt smør i en gryde, ved middel varme. Rør derefter hvedemel i gryden til en lind masse.

  • 4

    Derefter røres kogevand fra hamburgerryg samt mælk i saucen. Rør den optøede grønkål ud i saucen og varm grønlangkålen godt igennem.

  • 5

    Smag til med salt, sukker og peber.

  • 6

    Servér retten med hvide kartofler og sennep.

Hamburgerryg med klassisk grønlangkål