Hamburgerryg med klassisk grønlangkål
4 personer
Ingredienser
1 kg | hamburgerryg |
450 g | grønkål |
60 g | smør |
3 spsk | hvedemel |
3 dl | vand |
2 spsk | rørsukker |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Kom hamburgerryggen i en gryde med vand og bring den i kog. Skru ned på middel blus og lad den simre i ca. 1,5 time ved middel varme.
- 2
Hæld kogende vand over grønkålen, så det lige dækker. Sigt derefter det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres den resterende væske godt ud af grønkålen.
- 3
Smelt smør i en gryde, ved middel varme. Rør derefter hvedemel i gryden til en lind masse.
- 4
Derefter røres kogevand fra hamburgerryg samt mælk i saucen. Rør den optøede grønkål i saucen og varm grønlangkålen godt igennem. Smag til med salt, sukker og peber.
- 5
Servér retten med hvide kartofler og sennep.
