Hakkebøffer med bløde løg, sauce og hasselback kartofler. Hertil tomatsalat

4 personer

Ingredienser

1000 gkartofler
3 stkløg
4 stkfærdigformede hakkebøffer
3 stktomater
3 stkforårsløg
150 gmini mozzarella
2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
1 terningoksebouillon
1 spskmajsstivelse
sovsekulør
salt
peber
olivenolie
balsamicoeddike

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 35:
  • 1

    Opvarm ovnen til 210° varmluft. Skrub kartoflerne og skræl dem, hvis de er meget beskidte. Skær små riller ned i kartoflerne uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, dryp dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne til de er gyldne og møre - det tager ca. 30 min.

  • 2

    Pil løgene og skær dem i skiver. Steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme. De skal have lidt tid, før de tager farve og bliver bløde, så bare vær tålmodig. Krydr evt. med salt og peber.

  • 3

    Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt olie til de er, som du bedst kan lide dem. Når bøfferne er færdige, tager du dem af panden - uden at gøre den ren - og dækker dem til. Panden skal bruges til saucen om lidt.

  • 4

    Skyl tomaterne og skær dem i skiver og fordel dem på et fad eller en tallerken. Skyl forårsløgene, skær top og bund af og skær dem i ringe. Top tomaterne med forårsløg, mini mozzarella, lidt olie og eddike og krydr med salt og peber.

  • 5

    Tilsæt fløde på panden sammen med en smuldret bouillonterning og lad hele herligheden koge op under omrøring ved svag varme.

  • 6

    Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og tilsæt blandingen på panden lidt efter lidt under omrøring, til saucen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt evt. lidt kulør til saucen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.

  • 7

    Server hakkebøfferne med bløde løg, sauce, hasselback kartofler og tomatsalaten som tilbehør. Velbekomme!

For mere smag: Hvis du vil have lidt mere smag, så tilsæt frisk eller tørret timian og svampe i sovsen.
Hakkebøffer med bløde løg, sauce og hasselback kartofler. Hertil tomatsalat