Gulerodssuppe med rugbrødsdrys og purløgsolie

4 personer

Ingredienser

400 ggulerødder
350 gkartofler
1 stkporre
100 grøde linser
1 lvand
1 terninggrøntsagsbouillon
6 skiverrugbrød
0.5 pottepurløg
0.5 dlolivenolie
150 gfriskost
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 38: Gulerødder, kartofler
  • 1

    Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porren for jord, vask den grundigt og snit den fint. Skyl linserne.

  • 2

    Varm en gryde op med olivenolie og svits gulerødder, kartofler, porre og linser. Tilsæt vand og bouillon og lad det hele simre under låg i ca. 25 min. Husk at røre i gryden undervejs.

  • 3

    Tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 4

    Smuldr rugbrødet eller giv det en snurretur i en minihakker. Vend rugbrødet med en sjat olivenolie og salt.

  • 5

    Fordel rugbrødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 8-10 min. Rugbrødet bliver ekstra sprødt, når det køler af.

  • 6

    Skyl purløget og hak det i en minihakker sammen med olivenolie.

  • 7

    Blend suppen med en stavblender og vend friskosten i. Smag til med salt og peber.

  • 8

    Server suppen i skåle med rugbrødsdrys og purløgsolie på toppen. Velbekomme!

Gulerodssuppe med rugbrødsdrys og purløgsolie