Gulerodssuppe med rugbrødsdrys og purløgsolie
4 personer
Ingredienser
400 g | gulerødder |
350 g | kartofler |
1 stk | porre |
100 g | røde linser |
1 l | vand |
1 terning | grøntsagsbouillon |
6 skiver | rugbrød |
0.5 potte | purløg |
0.5 dl | olivenolie |
150 g | friskost |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porren for jord, vask den grundigt og snit den fint. Skyl linserne.
- 2
Varm en gryde op med olivenolie og svits gulerødder, kartofler, porre og linser. Tilsæt vand og bouillon og lad det hele simre under låg i ca. 25 min. Husk at røre i gryden undervejs.
- 3
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 4
Smuldr rugbrødet eller giv det en snurretur i en minihakker. Vend rugbrødet med en sjat olivenolie og salt.
- 5
Fordel rugbrødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 8-10 min. Rugbrødet bliver ekstra sprødt, når det køler af.
- 6
Skyl purløget og hak det i en minihakker sammen med olivenolie.
- 7
Blend suppen med en stavblender og vend friskosten i. Smag til med salt og peber.
- 8
Server suppen i skåle med rugbrødsdrys og purløgsolie på toppen. Velbekomme!
