Gulerodskage med ostecreme
4 personer
Ingredienser
Gulerodskage
150 g | valnødder |
4 stk | gulerod |
160 g | hvedemel |
0.75 tsk | natron |
0.75 tsk | bagepulver |
3 stk | æg |
100 g | brun farin |
150 g | sukker |
1.25 dl | olie |
0.5 tsk | stødt kanel |
1 dl | rosiner |
0.5 stk | citron |
Ostecreme
200 g | flødeost naturel |
2 spsk | vand |
50 g | flormelis |
2 tsk | citronsaft |
1.5 stk | gulerod |
Tilberedning
Gulerodskage
- 1
Tænd ovnen på 180°.
- 2
Hak valnødder groft. Skræl gulerødder og riv dem derefter på den grove side af rivejernet. Sigt melet sammen med natron og bagepulver.
- 3
Pisk æg og de to slags sukker sammen i en røreskål til det bliver blødt og cremet. Rør mel og valnødder i æggemassen.
- 4
Vask citronen. Riv det gule af skallen.
- 5
Pres saften af citronen og gem 2 teskefulde til ostecremen.
- 6
Tilsæt revne gulerødder, olie, salt, kanel, rosiner, citronskal og saft til blandingen.
- 7
Smør en springform med smør og hæld dejen i springformen.
- 8
Sæt kagen i ovnen og bag den i 50-60 minutter.
- 9
Efter ca. 50 minutter i ovnen stikkes der med en gaffel i midten af kagen for at tjekke, om den er gennembagt. Slipper gaflen fint, tages kagen ud og køles af.
Ostecreme
- 1
Bland flødeost, vand, flormelis og citronsaft sammen i en skål og rør godt.
- 2
Smør ostecremen ud på den afkølet kage.
- 3
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Pynt kagen med revet gulerod.
