Gulerodskage med ostecreme

4 personer

Ingredienser

Gulerodskage

150 gvalnødder
4 stkgulerod
160 ghvedemel
0.75 tsknatron
0.75 tskbagepulver
3 stkæg
100 gbrun farin
150 gsukker
1.25 dlolie
0.5 tskstødt kanel
1 dlrosiner
0.5 stkcitron

Ostecreme

200 gflødeost naturel
2 spskvand
50 gflormelis
2 tskcitronsaft
1.5 stkgulerod

Tilberedning

Gulerodskage

  • 1

    Tænd ovnen på 180°.

  • 2

    Hak valnødder groft. Skræl gulerødder og riv dem derefter på den grove side af rivejernet. Sigt melet sammen med natron og bagepulver.

  • 3

    Pisk æg og de to slags sukker sammen i en røreskål til det bliver blødt og cremet. Rør mel og valnødder i æggemassen.

  • 4

    Vask citronen. Riv det gule af skallen.

  • 5

    Pres saften af citronen og gem 2 teskefulde til ostecremen.

  • 6

    Tilsæt revne gulerødder, olie, salt, kanel, rosiner, citronskal og saft til blandingen.

  • 7

    Smør en springform med smør og hæld dejen i springformen.

  • 8

    Sæt kagen i ovnen og bag den i 50-60 minutter.

  • 9

    Efter ca. 50 minutter i ovnen stikkes der med en gaffel i midten af kagen for at tjekke, om den er gennembagt. Slipper gaflen fint, tages kagen ud og køles af.

Ostecreme

  • 1

    Bland flødeost, vand, flormelis og citronsaft sammen i en skål og rør godt.

  • 2

    Smør ostecremen ud på den afkølet kage.

  • 3

    Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Pynt kagen med revet gulerod.

Gulerodskage med ostecreme