Gulerods-/sellerisuppe

4 personer

Ingredienser

4 stkgulerod
0.5 stkknoldselleri
1 stkskalotteløg
1 spsksmør
olie til stegning
2 fedhvidløg
4 stkappelsin
1 spskmango chutney
0.5 dlhvidvinseddike
2 spskkarry
6.5 dlkyllingefond
2 dlfløde

Tilberedning

  • 1

    Hak gulerødder, sellerihoved og skalotteløg groft.

  • 2

    Alle grøntsager og revet appelsinskal steges i en gryde med smeltet smør og olivenolie. Grøntsagerne må ikke tage farve.

  • 3

    Tilsæt saft fra appelsin, mango chutney, hvidvinseddike samt karry. Tilsæt kyllingefond. Lad koge op.

  • 4

    Når suppen koger, skrues der ned, så retten simrer. Kog til gulerødderne og sellerien er møre.

  • 5

    Blend hele blandingen godt igennem i en blender til en ensartet suppe.

  • 6

    Kog suppen op med fløde. Smag til med salt og peber. Hvis suppen mangler mere syre, tilsættes mere appelsinsaft.

  • 7

    Lad retten koge i et par minutter og servér straks.

Gulerods-/sellerisuppe