Gulerods-/sellerisuppe
4 personer
Ingredienser
4 stk | gulerod |
0,5 stk | knoldselleri |
1 stk | skalotteløg |
1 spsk | smør |
olie til stegning | |
2 fed | hvidløg |
4 stk | appelsin |
1 spsk | mango chutney |
0,5 dl | hvidvinseddike |
2 spsk | karry |
6,5 dl | kyllingefond |
2 dl | fløde |
Tilberedning
- 1
Gulerødder, sellerihoved og skalotteløg hakkes groft.
- 2
Alle grøntsager og revet appelsinskal puttes op i gryden sammen med smeltet smør og olivenolie. Grøntsagerne må ikke tage farve.
- 3
Tilsæt saften fra appelsinerne med mangochutney og hvidvinseddike samt karry. Tilsæt kyllingefond.
- 4
Når suppen koger skrues der ned, så retten simrer og til gulerødderne og sellerien er møre.
- 5
Herefter blendes hele blandingen godt igennem i en blender.
- 6
Retten koges op med fløde og med evt. mere salt og peber.
- 7
Hvis suppen mangler mere syre, tilsættes mere appelsinsaft.
- 8
Lad retten koge i et par minutter og servér straks.