Gulerods-/sellerisuppe
4 personer
Ingredienser
| 4 stk | gulerod |
| 0.5 stk | knoldselleri |
| 1 stk | løg, gerne skalotteløg |
| 1 spsk | smør |
| olie til stegning | |
| 2 fed | hvidløg |
| 4 stk | appelsin |
| 1 spsk | mango chutney |
| 0.5 dl | hvidvinseddike |
| 2 spsk | karry |
| 6.5 dl | kyllingefond |
| 2 dl | fløde |
Tilberedning
- 1
Hak gulerødder, sellerihoved og skalotteløg groft.
- 2
Alle grøntsager og revet appelsinskal steges i en gryde med smeltet smør og olivenolie. Grøntsagerne må ikke tage farve.
- 3
Tilsæt saft fra appelsin, mango chutney, hvidvinseddike samt karry. Tilsæt kyllingefond. Lad koge op.
- 4
Når suppen koger, skrues der ned, så retten simrer. Kog til gulerødderne og sellerien er møre.
- 5
Blend hele blandingen godt igennem i en blender til en ensartet suppe.
- 6
Kog suppen op med fløde. Smag til med salt og peber. Hvis suppen mangler mere syre, tilsættes mere appelsinsaft.
- 7
Lad retten koge i et par minutter og servér straks.
