Gulerods-/sellerisuppe

4 personer

Ingredienser

4 stkgulerod
0,5 stkknoldselleri
1 stkskalotteløg
1 spsksmør
olie til stegning
2 fedhvidløg
4 stkappelsin
1 spskmango chutney
0,5 dlhvidvinseddike
2 spskkarry
6,5 dlkyllingefond
2 dlfløde

Tilberedning

  • 1

    Gulerødder, sellerihoved og skalotteløg hakkes groft.

  • 2

    Alle grøntsager og revet appelsinskal puttes op i gryden sammen med smeltet smør og olivenolie. Grøntsagerne må ikke tage farve.

  • 3

    Tilsæt saften fra appelsinerne med mangochutney og hvidvinseddike samt karry. Tilsæt kyllingefond.

  • 4

    Når suppen koger skrues der ned, så retten simrer og til gulerødderne og sellerien er møre.

  • 5

    Herefter blendes hele blandingen godt igennem i en blender.

  • 6

    Retten koges op med fløde og med evt. mere salt og peber.

  • 7

    Hvis suppen mangler mere syre, tilsættes mere appelsinsaft.

  • 8

    Lad retten koge i et par minutter og servér straks.

Gulerods-/sellerisuppe