Gule beder med sesamdressing

Ingredienser

5 stkstore gule beder
1 poseSesamdressing
1 stkøko citron, saft + skal
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Kog 4 ud af de 5 gule beder møre, i letsaltet vand. De skal (afhængigt af størrelse) have cirka 20 minutter. Når de gule beder er møre, tages de op af det kogende vand og køles let af – herefter smuttes skrællen af, og top/bund skæres væk.

  • 2

    Mens de 4 beder koges, skrælles den sidste bede og skæres tyndt ud (gerne ved hjælp af et mandolinjern).

  • 3

    Skær de lune beder ud i både og vend dem sammen med de tyndt skårne beder. Mariner det hele op i lidt af sesamdressingen og smag det hele til med salt, peber, citronskal og saft.

Tip: Server gerne de gule beder med sesam (sort eller hvid) drysset over.
Gule beder med sesamdressing