Grydesteg af kalvetykkam
4 personer
Ingredienser
1 kg | kalvetykkam, afpudset |
2 spsk | olie |
1 bundt | rosmarin |
3 stk | løg |
2 stk | gulerødder |
3 stængler | blegselleri |
45 g | tomatkoncentrat |
3 dl | oksefond |
2 dl | rødvin |
250 g | champignon |
600 g | kartofler |
1 potte | persille |
2 spsk | smør |
150 g | spinat |
400 g | kantareller |
3 dl | fløde |
1 stk | øko citron, skal og saft |
2 spsk | maizena |
koldt vand |
Tilberedning
- 1
Varm olie op i en gryde og brun kalvetykkam af i gryden til det er afbrunet på alle sider.
- 2
Tag tykkammen op og kom tomatkoncentrat, rosmarin, ”knust” hvidløg, løg (skåret i både), gulerødder (skåret i grove stykker) og blegselleri i gryden – sauter i 5 minutter.
- 3
Kom kalvetykkammen tilbage i gryden og tilføj oksefond og vin og lad det simre i 1,5- 2 timer. Tjek gerne undervejs – kødet skal være helt mørt.
- 4
Kog kartoflerne i saltet vand, de skal ligeledes være helt møre. Når kartoflerne er kogt møre, drænes de fra kogelagen og vendes med smør og persille.
- 5
Rens kantarellerne fri for jord (enten med en ren pensel eller ved at skylle forsigtigt under koldt vand). Steg dem på en varm pande i lidt olie. Når de er ved at være sprøde, tilsæt da fløde, citronskal, salt og peber. Når det er ved at være tyk og cremet, tilsættes spinat. Smag til med citronsaft.
- 6
Steg champignon i olie på en pande og kom braiserlagen fra tykkammen ved. Kog det ned (evt med maizena blandet op med vand).
- 7
Server tykkammen med champignon og den tyknede lage samt de fløde/spinatstuvede kantareller på siden samt smørkartoflerne.
